Арестувана е жена за нападение с нож в центъра на София, съобщиха от МВР. Криминалистите от Трето РУ са разкрили и задържали извършителката, въпреки подвеждащите свидетелски показания на потърпевшия, допълниха от столичната полиция.

Съобщението за нападнат и намушкан с нож мъж постъпил в полицията на 20 юни. Служители от Трето РУ веднага се отзовали на сигнала, според който при нападението на жертвата са нанесени две прободни рани и са отнети 170 лева. Пострадалият, на когото била оказана медицинска помощ, споделил пред разследващите, че е бил нападнат от двама непознати мъже, дал и описание на извършителите.

В хода на започналото разследване криминалистите бързо разбрали, че версията на потърпевшия за случилото се е подвеждаща. Благодарение на професионалната работа полицаите влезли в дирите на реалната извършителка и я задържали.

С полицейска заповед 44-годишната жена е оставена в ареста за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК, предстои доклад на събраните по случая материали Софийската районна прокуратура.

По информация на Dir.bg става дума за нашумелия преди дни случай с намушкан пред столичен мол.  62-годишният мъж беше нападнат посред бял ден в центъра на София и настанен в "Пирогов" с две прободни рани в едната ръка.

Нападението стана на улица "Брегалница", в близост до бул. "Стамболийски", където се намира един от големите столични молове. 

Според първоначалните показания на пострадали извършителите са били двама. Те са откраднали портфейла му, където той имал 160 лева, след което избягали.