Общинският охранител Георги Марков е бил пребит от уволненият служител Лозен Иванов в сградата на кметството, съобщи struma.bg.

Лозен Иванов е дошъл с майка си, за да търси сметка от зам.- кмета на Благоевград защо е отстранен от работа в социалния патронаж.

Марков е спрял Андонов заради това, че е влязъл без да мине през пропуска. Андонов тръгнал да се качва по етажите, но Марков го настигнал и го попитал къде отива и защо е без пропуск. Андонов му отговорил агресивно и Марков го помолил или да вземе пропуск, или да напусне незабавно. Вместо да се подчини Андонов започнал да репликира, какъв бил Марков, защо го спира и неочаквано за Марков се спуснал върху него. Блъснал го и започнал да го удря. Двамата мъже се търкаляли по земята, по стълбите между етажите. Изневиделица се появила и майката на Андонов, Вергиния, която се включила в разтърваването им.

Свидетели твърдят, че Георги Марков е изпълнявал служебните си задължения и е пострадал без вина. Той е с аркада на веждата, има няколко шева .

Лозен Андонов е бил назначен през януари на работа по програма в Социалната сфера. Изтекла е програмата и той е освободен. Не искал да си тръгва и няколко пъти разговарял със зам. кмета Павлова, а преди около месец е търсил работа и при градоначалника, разказаха подробностите негови близки.