Зоран Обрадович, прокурор от Окръжната прокуратура в сръбския град Шабац, потвърди за вестник "Новости", че и вторият пилот на падналия днес МиГ 21 е загинал. "Говореше се, че вторият пилот е катапултирал, но е съвсем сигурно, че са загинали и двамата пилоти", каза той.

Обрадович допълни, че е ранен един човек. 

Според "Новости" раненият е жител на село Брасина, в района на Мали Зворник, до границата с Босна и Херцеговина, близо до чиято къща стана трагедията.

Припомняме, че самолетът се разби в Западна Сърбия близо до границата на страната с Босна и Херцеговина. Той падна в двора на селска къща в село Брасина. 

По данни на сръбските медии катастрофиралият самолет е бил приет на въоръжение във военновъздушните сили на бивша Югославия през 1986 г., а през 2016 г. е преминал през ремонт в Сърбия.

Срокът на експлоатация на самолетите от този тип, които са въоръжение в Сърбия, беше удължен до 2025 г. Сръбските въоръжени сили притежават и по-модерните руски изтребители Миг-29, отбелязва ДПА.

Падналият самолет Миг-21 UM е последният от този тип в сръбската армия, който е бил 34 години в експлоатация. Това са общо 261 самолета от този тип, доставени през 1986 г. за нуждите на тогавашната Югославската народна армия, отбелязва n1info.com.