19-годишно момиче е било блъснато в Русе от автомобил, докато пресича на пешеходна пътека на централно кръстовище, съобщи кореспондентът на Нова телевизия в града.

Инцидентът е станал малко преди 9.00 часа сутринта на 15 септември, недалеч от Парка на възрожденците. Сигналът е подаден около 8.45 часа.

Момичето вероятно е слязло на автобусната спирка наблизо и е пресичало на отсрещния тротоар, където се намират две професионални гимназии. Според свидетели на инцидента, девойката е пресичала на зелен светофар и на пешеходна пътека, докато шофьорът на лекия автомобил е минал на червено.

От полицията обаче отрекоха блъснатата да е ученичка, съобщава бТВ

Очевидци разказаха, че след удара момичето е изхвърчало на два-три метра. Колата, която я е помела, е със силистренска регистрация, а зад волана е бил 74-годишен водач. Шофьорът е обяснил, че навлязъл на кръстовището на жълто и се е сепнал, когато е видял пресичащите пешеходци на зелен светофар.

Ударил е спирачки, но не е успял да спре и блъснал 19-годишното момиче. Линейка на "Спешна помощ" е откарала момичето за преглед в болница, със съмнения за фрактура на таза и бедрото. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.