"Днес вестник "Дума" осъмна с разбита врата. БСП осъжда този вандалски акт. Това е поредното посегателство върху свободните медии у нас", съобщиха от пресцентъра на партията.

"Подаден е сигнал за извършеното престъпление до органите на реда. Очакваме извършилите да бъдат намерени и подведени под отговорност", призоваха социалистите и публикуваха снимки.

Снимка: БСП

Междувременно от МВР информираха, че 50-годишен мъж е задържан за хулиганска проява в центъра на столицата.

"Сигнал за мъж, във видимо нетрезво състояние, който е счупил входна стъклена врата на офис, е получен около 2.30 часа тази нощ. Пристигналият незабавно на адреса полицейски патрул е установил, че клиент на нощно заведение, обърквайки вратите на бара с вход на съседен офис, не успял да влезе и в афекта си е счупил стъклената врата на офиса с намираща се наблизо саксия. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа", се казва съобщението, в което не се споменава в. "Дума".

Неофициално обаче от полицията потвърдиха пред медии, че става дума именно за мъжа, разбил офиса на партийния орган на ул. "Позитано 20", който е бил арестуван веднага на мястото на инцидента. По информация на в. "24 часа" той е бил в съседния гей бар, откъдето излязъл навън, за да се облекчи, но след това не могъл да уцели вратата и вбесен строшил тази на редакцията.

Това не е първият подобен инцидент. В края февруари офисът на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент в Бургас осъмна със счупена предна витрина. Тогава от БСП попитаха: "Кой се страхува от БСП? Такива избори ли да очакваме?!". Оказа се, че витрина е била счупена от младеж, а инцидентът станал случайно и неволно - при сборичкване на улицата с приятели.