Силна буря в Ловешко прекъсна електричеството и събори десетки дървета. Няма пострадали хора, но са нанесени немалко материални щети.

Взети са мерки от Гражданска защита и от електроразпределителното дружество за отстраняване на паднали дървета и на повредите, а някъде се вклчиха да помагат и гражданите. 

Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Ловеч"

Силният вятър - със скорост до 34 метра в секунда, прекъсна електропроводи в общините Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица.

За около 30 минути в областния град паднаха 13,4 литра на квадратен метър дъжд. Според областната дирекция на МВР в Ловеч са подадени около 20 сигнала за паднали дървета. Дърво падна върху лека кола в "Дръстене", но няма затиснати хора. Премахнати са паднали дървета на улиците "Велико Търново" и на "Съйко Съев" срещу болницата.

Немалко от улиците на града се превърнаха в реки, а колите плуваха.

Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Ловеч"

Засегнатите места в Ловеч бяха обходени веднага след бурята от заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, които проследиха дейностите по разчистване на улиците, съобщи БНТ.

Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Ловеч"

Значителни повреди са нанесени върху социалното жилище в квартал "Гозница", където силният вятър е повалил електрическите табла. Захранването е прекъснато.

Ламарина от покрива на ОУ "Христо Никифоров" е откъсната, мястото е обезопасено.

Снимка: Фейсбук група "Забелязано в Ловеч"

Има паднали ламарини от покриви и в други квартали и щети върху автомобили.

Към 20.00 часа беше възстановено електроснабдяването в повечето населени места.