Те са били със служебен автомобил "Опел Астра" и са работили по график от 21,30 часа до 6,30 ч. на територията на общината, която обхваща 6 села. На място е загинал 40-годишният Валери Гаврилов от Козлодуй, който шофирал колата. По-късно от раните си в болницата в Оряхово е издъхнал и 41 годишният му колега Ивайло Захариев от с. Монастирище. От здравното заведение са поискали помощ от Военна болница в София, тъй като не са имали готовност за справяне със ситуацията, съобщи Дарик радио.
Сигнал за инцидента е подаден на тел.112 минути след полунощ. Причините за катастрофата се изясняват. Заведено е следствено дело.
По първоначални данни преди да катастрофират двамата служители са преследвали друг автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР, предаде БТА.
Загиналите полицаи, са били служители на полицейското управление в Козлодуй. Те са семейни, и двамата имат 18-годишни дъщери.
Преди по-малко от месец друг служител на МВР намери смъртта си, а негов колега беше ранен при друга катастрофа. (Виж линка долу)
При друга катастрофа, причинена от шофьор на микробус на пътя Костенец - Ихтиман, е загинал 48-годишен мъж от Долна баня, а 25-годишният му син и 21-годишен младеж са с фрактури и контузии. Ранените са транспортирани в МБАЛ “Света Анна“, съобщиха от МВР, на което се позова Агенция КРОСС.
Двама полицаи от РУ-Ихтиман също пострадаха при инцидента, но след медицинската помощ, оказана в местната болница, са освободени.
Катастрофата е станала вчера към 17.30 часа. По първоначална информация шофьорът на лека кола “Фолксваген Транспортер“ З.С. (45г.) от София предприел неправилно изпреварване на влекач с полуремарке при непрекъсната осева линия и се блъснал в идващия насреща “Опел Корса“, управляван от 48-годишния мъж. Фолксвагенът поднесъл, ударил със задната част кабината на влекача, продължил и блъснал челно “Опел Вектра“, в който пътували двамата полицаи. При сблъсъка вектрата също поднесла и се блъснала в движещия се зад нея “Опел Кадет“, който се опитал да заобиколи катастрофиралите автомобили.