Пътният инцидент с първокласника от III ОУ стана вчера към 12.40 часа, след приключване на учебните занимания. На кръстовището при околовръстния път, в непосредствена близост до училището, детето било блъснато от джип “Опел Фронтера”, управляван от Иван Златинов, служител в РПК “Пирин” - Сандански.
"Вървях до сина си, държах раницата му в една ръка, от другата страна бе той. Докато пресичахме, го удари джипът", разказа шокираният баща Георги Клечев. "Няма думи за случилото се, детето ми е с операция, тъй като има здравословни проблеми, сега и тази злополука", каза още мъжът.
От полицията уточниха, че инцидентът е станал при маневра на ляв завой на зелен сигнал от шофьора Иван Златинов. Детето тръгнало, докато спрелите автомобили чакали светофарът да светне зелено, но в същото време движещите се автомобили от посока околовръстния път към автогарата били с разрешено преминаване.
На момченцето е оказана първа помощ на място от спешен екип. Първокласникът е транспортиран до санданската болница, където са му направени рентгенови снимки. По спешност е консултиран от лекарски екип - педиатър и неврохирург, и поради тежки комбинирани травми с реанимобил е транспортиран до Благоевград. След консултация с ортопед-травматолог детето е закарано в “Пирогов”, защото се нуждае от специализирано ортопедично лечение.