Джип помете първокласник на пешеходна пътека

7-годишният Станислав Клечев от Сандански е с тежки травми на двата крака - счупена бедрена кост и открита фрактура на подберицата, след като бе ударен от джип на пешеходна пътека, съобщи вестник "Струма".

Обратно в новината

Коментари - Джип помете първокласник на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не джипа,а говедото,което го е карало е помело детето.Каква вина ще се търси в седем годишно дете? Дядо Господ е добър и Той ще му помогне да оздравее.

Айде сега прочетете закона за движение по пътищата, че бълвате само глупости. Нали искате да се спазват законите? Аман...хем така, хем така...

Ти имаш 12 превописни грешки в 3 изречения! Къде си тръгнал акъл да раздаваш? Сигурен ли си, че си софиАнец?

Aman ot tolkova idioti v toq forum. Haide da zabranim djipovete, hodeneto i t.n. Strahliva i tupa naciq nikoga ne moje da bude opravena! Problema ne e v djipa, a v shofiora. Zashtoto nie bulgarite vse se draskame za veliki shofiori, no istinata e, che sme mnogo zle i na vsichkoto otgore dori elementani pravila ne spazvame. Kude li ne sum jivql, no po-kalpavi shofiori ne sum vijdal!

Съгласна съм за джиповете, защо се карат в града? Това са високо проходими коли, които замърсяват въздуха като камиони, защо по асфалтовите улици на градоветее нужно да караш джип???Малоумни са тея дето ги купуват, тоя видял от оня и сега пове4е от 30% сигурно са джипове....уф, а като ми и застане един джип отпред докато шофирам не се вижда пред него какво става.Комплексари! Купете си лимузини вместо джипове като имате толкова пари, даже лимузините са по-скъпи от тея камиони. Ще се фукат повече.

В закона за движение по пътищата пише:Независимо от зеления светофар на кръстовището, даващ право на завиващото превозно средство да премине, то изчаква преминаващите пешеходци при светеща зелена светлина за преминаване по пешеходната пътека от тяхна страна , е и кой е виновен? Тъп потурляк с купена книжка качен на джип.

Ти от София ли си или от СофиА ? Аз пък предлагам ако пешеходец потроши с кирка , щанга или друг подходящ инструмент автомобил спрял на тротоар също да не му се търси отговорност.

Минавам често през Казанлък - имат много хитри светофари: като стане ред на пешеходците, свтва червено за колите във ВСИЧКИ посоки и зелено за пешеходците, пак във всички посоки. Карам постоянно и с чиста съвест мога да кажа, че докато незачитането на пешеходна пътека и шофьор и пресичането на забранено (независимо червен светофар или непозволено място) от пешеходец не започнат да се наказват солено и поголовно, нищо няма да се промени. И какво като спра да пропусна пешеходец? Дивия тъпак зад мен се юрка да изпревари и отнася пешеходеца ... Няма значение дали е джип, дали е голф, дали е жигула.

Милицията си е още милиция ! Никой не ебава НОРМАЛНИТЕ ХОРА в тая жалка държавица. Затова правосъдието трябва сами да си го раздаваме. Ако аз бях бащата, тоя комплексиран боклук в джипа щеше да е със същата диагноза за счупванията като детето след инцидента. Съдете ме колкото си щете, но това е ред, явно друг начин вече няма!!!

Става дума за броя на людете с подобен манталитет. Няма значение джип ли шофират или нещо друго. Днешният замогнал се вчера е бил човек от улицата, чакал с нетърпение промяната в социалния си статус и материалното си положение. Днешният господин Никой утре би се държал по подобен начин, в случай че се замогне. Това е масовият случай, а изключенията само го потвърждават. И съвсем не е вярно, че манталитетът е насаден след 1992г. Проявлението му по пътищата може би датира оттогава.

ТОЯ МАЛЪК КЕЛЕШ ВЕЧЕ ЩЕ ЗНАЕ, ЧЕ НА ПЪТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОГЛЕЖДА. ЧЕ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ДЖИПОВЕТЕ.

Шофьорът трябва да чака пещеходецът да напусне пътеката. Това естествено не означава, че пешеходецът няма задължения, но пътеката трябва да гарантира сигурността на пешеходеца. Докато е на пътеката той е с предимство.

бащата си пада малко дебил.Цитирам:Върв до сина си, държах раницата му в една ръка, от другата страна бе той - абе льольо, раницата ли е трябвало да държиш или синът си за ръка???Шемет.

ТГоспода,закона е спазен но моралът?Къде оставате моралът?Нима можеш да сгазиш човек само заради това ,че си с предимство.

не само шофьорите с джипове не спазват предимството на ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА. Вчера един дядка с допотопна жигула само дето не ми мина през крака да бърза да си направи завоят, аз бях вече в средата на пешеходната пътека. Само дето не го свалих от колата и не го пребих на място. А миналата седмица , колегата ми със сина си пресичат на пешеходна пътека, когато ПОЛИЦЕЙСКА кола без вкл звукови и светлинни сигнали им сече пътя.

Гадно нещо са джиповете, а още по-гадни са тези, които ги карат. Всеки ден из центъра на София виждам джипове, които хвърчат с бясна скорост и преминават през пешеходните пътеки, независимо, че в същия момент там преминават хора....Шофьорите на джипове се смятат за по-особена раса хора, за богоизбрани и съответно не се интересуват от обикновените хорица, които пъплят там долу по земята. Непрекъснато на улицата до моя дом на пешеходната пътека има паркиран някой лъскав джип и то по такъв начин, че да не може да се пресича......Докога Г-да полицаи и законотворци ще си затваряте очите за този проблем и дори ще толерирате заможните правонарушители???! Колко човешки живота ще ни струва това??? В нормалните Европейски държави са въведени големи еко данъци за тези мощни коли, които замърсяват въздуха на градовете и са особено опасни за пешеходците и по-малките коли, но уви ние не живеем в нормална държава.......

СИНДРОМЪТ С Т А В И С К И !!! Б.Борисов да преразгледа със задна дата всички оправдателни присъди на алкохолиците-убийци начело със Стависки. Подкупените съдии - в затвора за по 20 г.

mamka im mrusna na sudii, advokati, prokurori i politici...zastoto zaradi teya bokluci sa vuzmojni podobni svoevolia...ako gi nakazvaha podoni idioti...drugite stiaha da imat edno na um

май полицията вечее започнала да оневинява джипундера прост. сега ще се окаже че при зелен сигнал не се изчакват пешеходците, или че поне че ще е обстоятелство което ще го докара само до глоба от 10 лева и два бона почерпка за РПУ-то

Тоя пък тръгнал да се сравнява с холандците.Смях, смях смях.Българите могат да се сравняват само с някой балкански народ, но не и с европейците.

Няма значение с джип, кола, колело, каруца или какво е. Дали е богат или беден. На пешеходни пътеки спират всякакви, както и обратното. Дали е голфаджия, джипаджия или някакъв друг - всичко зависи от водача в превозното средство. Не се делете на видове МПС, а на видове шофьори. Правилникът не прави разлика между скъпи и евтини автомобили!

Бъдете по-внимателни и като пешеходци. Имам проблеми с краката и не карам(имам книжка) и всеки ден наблюдавам безумни пешеходци как пресичат , без да правят сметка, че колата е техническо средство и може и да не успее да спре. Като пресичам, винаги изчаквам да светне ново зелено, за да имам време да пресека. Даже и на пешеходна пътека се пооглеждам и не искам да бъда сгазена с предимство.Гледах един клип по немската РТЛ за град Перм в Русия. На идеално регулирано кръстовище, колите спират на червения сигнал, пешеходец тръгва и в този момент автобус с повредени спирачки връхлита и чудото е , че младежът успя със скок да се спаси.Така, че жалко за пострадалото дете. Не оправдавам шофьора, но и бащата е трябвало да е по-внимателен. След като там пресича ежедневно, би трябвало да знае, че светофарът е по-особен. Дано се оправи детенцето, че и аз имам внуче на тази възраст.

Ясно е какво е станало. Шофьора е бързал да вземе левия завой в края на зеления сигнал без да съобрази, че има пешеходци с ПРЕДИМСТВО на пътеката. Сигурно въобще не ги е видял.

значи приятелю и ти си за затвора само заради тъпото ти изказване тука! Пешеходеца няма как да те убие като се блъсне в колата ти, но ти можеш поне да го осакатиш до живот....та кой значи казваш трябва да е с предимство? ама на вас в София още не са ви разказали играта. Чакай...скоро ще затворят центъра за коли както е в Лондон, Ню Йорк и прочие....пак да те видим тогава като и ти си пешеходец какви ще ги дрънкаш.

За тия с джиповете - бръснене с подстригване!! Нула номер.

а в USA като си на по-малко от 20 cm до бордюра, спират и те канят да преминеш. Явно като видят пешеходец близко до платното го считат аз опастност.

Saglasen sam s teb na 100 %!!! Stiskam ti rakata !!!

подкрепям те напълно! Да се забранят джиповете в населените места! Това са огромни коли предназначени за кални пътища и тежки сблъсаци...едно дете няма никакв шанс срещу бронята на такава кола! Ама и Бойко кара джип-за това мри народе, няма да ги забранят.

Смърт за мутрата с джипа.

ти луд ли си бе? да искаме да ставаме туземци като турците, вместо като цивилизованите държави където пешеходеца стъпи ли на улицата- спираш или отиваш в панделата. Бойко айде промени закона бе! Трпят ни децата и никой не влиза в затвора. Бас ловя че този сега нито ще го разследват, нито книжката ще му отнемат, нито ще го питат от каде му е тоя джип...

Ех,ех,ех ти си пълен идиот.Върви в Турция,спазвай тяхните закони,никога не се връщай в България и не ни учи нас българите.

Момченцето е виновно според полицията, нали ?

пак оправдания,нали тоя бил с джип.как не ги е срам,детето трагнало на червено-а тоя бил с 20км

Умирам от яд, като гледам КАТаджиите на места - хранилки из града. Две седмици плътно по патеките и голяма част от шофьорите ще влязат в час. Идиоти винаги ще има. Има ги и в най-дисциплинираните държави.

Би било новина ако се случи Трабант или Голф да удари пешеходец! Да се забрани движението на джипове в населените места! Нека се ползват джипове по извънградските пътеки! Така със сигурност ще бъдат пощадени много пешеходци! Според мен управлението на джип в градски условия е ДИАГНОЗА - комплексарщина!

Моля, не ми давай Турция за пример.Ние не искаме да живеем в Азия ! В Европа навсякъде пешеходецът е с предимство!

Сега ще почнат адвокатските хитринки и тоя урод ще се измъкне леко. Най-справедливо е око за око - примерно да му натрошат коленете, ама така, че до края на живота си да сере прав. Има кой да я свърши тази работа, плаща се на който трябва и готово. И така трябва да се постъпва с други бабаити. Някъде даже ги отстрелват.

Като тръгнахме за Турция ни предупредиха, че там на пешеходна пътека пешеходците не са с предимство и си чакат потока да свърши. Всички го спазват това правило, защото иначе са мъртви. Кото сме по-близо до тях, крайно време е и у нас да се направи същото и пешеходеца да си знае мястото.

Трябва да си пълен идиот,за да приемаш буквално светофара!Нещастници ли трябва да ви каже,че не можеш да блъснеш човек,където и да минава,че първо е човекът,после са правилата,а тук става дума за ДЕТЕ!Ако всички безмозъчни същества в тази държава вземат книжки,жал ми е за нея,на път сме да изчезнем от световната карта,дано се оправи детето!

Аз предлагам да имат и тест за грамотност.

ЗА ПЕРИОДИЧНИ ИЗПИТИ! Няма да коментирам колко десетки плюсове ще допринесат.

Не си прав. Този манталитет се доби след 92-93г! Навремето имаше лаф този кара лошо като сърбин. А сега който отиде в Сърбия ще се чуди за какво е този лаф, след като тука се кара в пъти по-зле.

Предлагам когато пешеходец пресича на червено или не на пешеходна и бъде сгазен на шофьора да не се търси наказателна отговорност. Пешеходците са като офци, единия ходи на лево, един на десно, един на долу, един си брои мухите в главата и НИКОЙ НЕ ГЛЕДА. То па не може само шофьорите да са виновни...

Като не може няма да имаш книжка и това е. Така и ти ще имаш честта да се влачиш един по един. Ей баси селяните прости са се навъдили.

ЕЙ, ОСТАВЕТЕ МУТРИЧКИТЕ И БЕЗ ТОВА НЕ СА ДЪЛГОЛЕТНИЦИ!!! Х ХА ХА

Прав е Тошко. Не между 2 препядствия, ами самата пътека да е повдигнато препядствие. Т.е. пешеходната пътека повдигната цялата като един спящ полицай. Отделно така повдигната пътеката до нивото на бордюра е идеална за преминаващите инвалиди с инвалидни колички. Няма смисъл хората да си трошат колите през 2 препядствия, като може да минават само през едно. Това е практика в цяла западна Европа. 2та полицая са нашенска рационализация.

niamam dumi kvoto i da kaza vetche se e izkazalo...samo na upravliavashtite ne im dreme nito na prokoraturata te nali sa si dobre v limozinite...

Шумно и публично трябва да бъдат съдени за умишлено убийство всички, които нарушават правилата и законите. За назидание и възпитание на останалите.