Бурният вятър, който нахлу в страната, събори предната и част от страничната стъклена фасада на мол Largo в Благоевград.

Снимка: bTV

Нанесени са сериозни материални щети на прилежащи заведения, съобщи "Фокус". Заради вятъра продължават да падат части от фасадата. Към момента няма данни за пострадали. На мястото все пак е изпратена линейка, има и пожарни автомобили.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов заяви, че служители на пожарна и полиция са обходили целия периметър на падналата конструкция и не са открити пострадали хора. Електрозахранването на сградата е спряно. 

Снимка: bTV

По време на инцидента в мола е имало около 20 души. Те са били евакуирани през кафенето. Младежите само са се изплашили, съобщи bTV. Едно от момичетата разказа, че са чули силен шум и е замирисало на изгоряло.

Центърът на града е блокиран, защото е забранено преминавнето на автомобили. Със заградителни ленти е ограниченен периметърът около търговския център, за да се избегнат инциденти с летящи предмети. 

На място е зам.-кметът по строителството Емилия Тунева, очаква се да пристигне и собственикът на сградата. 

Междувременно от МВР съобщиха, че намалена видимост около Долни и Горни Богров на магистрала "Хемус", в следствие на силния вятър. Трафикът към столицата в края на трите почивни дни е изключително натоварен, затова от полицията отново призовават водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с пътната обстановка.