18-годишно момиче и 22-годишен младеж загинаха на място при жестока катастрофа в Русе рано тази сутрин.

Инцидентът е станал малко след 4.30 ч. на бул."България" до бензиностанция "Лукойл" в посока София.

Лек автомобил "БМВ" се е ударил с висока скорост в задната част на молдовски тир, който е бил паркирал за почивка, а водачът му е спял, съобщи "Русе Медиа". При сблъсъка част от автомобила буквално е влязъл под камиона и е превърнат в купчина ламарини.

Зад волана на леката кола е било момичето, което тази вечер е трябвало да празнува абитуриентския си бал, а до него е пътувал 22-годишният младеж, който по неофициална информация е имал рожден ден. И двамата са загинали на място при жестокия удар. Наложи се екипи на пожарната да използват специализирана техника, за да извадят телата на двамата загинали от смачканата до неузнаваемост кола.

Снимка: Скрийншот/You Tube

На местопроизшествието са изпратени екипи на полиция, пожарна и Спешна помощ. Извикани са и още линейки, когато са пристигнали близките на двете жертви, за да им окажат медицинска помощ заради шока. 

Според роднините, момичето и младежът са се връщали към родното си село Тръстеник от бал.

Причините за катастрофата се изясняват. Водачът на тежкотоварния камион е тестван за алкохол и наркотици, а пробите му са показали нулеви стойности.

Вчера четирима души изгубиха живота си, след като лекият автомобил, в който пътували, бе смазан между два ТИР-а на международния път Е-79 край Монтана.