Съобщение за незаконен опит за монтиране на присъединителен кран към петролопровод за дизелово гориво е получено рано в неделя в полицията. Установено е, че след разкопаване на земята във вилна зона "Брястите" край "Меден рудник", е направен отвор с размери около ф 30 мм в основната тръба на петролопровода, от който дизеловото гориво под напор изтича към близкото дере, а оттам на разстояние около 250 - 300 м се влива в Мандренското езеро. По дани на полицията в резултат на теча в езерото се образувало петно с размер 10 на 100 метра, предаде Дарик.
Пристигналият на местопроизшествието екип на Гражданска защита е поставил бонови заграждения около 100 м, за да не се допусне замърсяване на езерото. Течът от петролопровода е прекратен, като е започнало обработване на петното. В последствие мястото на разрива ще се обработи и с около един тон абсорбенти.
От възникналия инцидент няма реална екологична опасност за флората и фауната в близост до разлива. Стойността на нанесените от инцидента щети са в процес на изясняване.