Днес на церемония в резиденцията на посланика на Франция в София Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел удостои г-н Калин Христов, подуправител на Българската народна банка (БНБ), със степента кавалер на Националния орден за заслуги на Франция. Орденът е присъден с декрет на президента на Франция, г-н Еманюел Макрон, от 3 септември 2018 г.

Калин Христов получава ордена за дългогодишната си работа в БНБ, Европейската система на централните банки, различни европейски и международни комитети и форуми, както и за активното си участие при създаването на "Обертюр Фидюсиер" АД - съвместно дружество между "Печатница на БНБ" АД и Francois-Charles Oberthur International SA - и общия си принос за развитие на отношенията между България и Франция.

На церемонията присъстваха настоящи и бивши членове на Управителния съвет и служители на БНБ, представители на "Печатница на БНБ" АД, "Обертюр Фидюсиер" АД, Oberthur Fiduciaire SAS - Франция, служители на Министерството на финансите, колеги и приятели.

Националният орден за заслуги е високо френско държавно отличие, учредено от Шарл де Гол през 1963 г., което се присъжда като отличие за заслуги на видни френски и чуждестранни граждани.