С какво ще запомним този ден?

От четвъртък влизаме със зелен сертификат почти навсякъде. Няма да важи за градския транспорт и за децата до 12 години. Мерките ще продължат, докато дадат добър резултат, обяви здравният министър, и напомни, че националният локдаун не е изключен.

Сертификатът няма да се изисква от децата до 12 години и от персонала на училищата. Такъв документ няма да се показва и в градския транспорт. За медиците в болници, хосписи, онкологични и диализни центрове обаче се въвежда това изискване. Същото важи и за персонала в домовете за възрастни хора. На футболен мач може да се отиде само срещу зелен сертификат.

Правителството обмисля разширяване на тол системата и вдигане на тол таксите. Според министър Виолета Комитова годишно се събират около 380 млн. лв, като три четвърти от тези пари идват от винетките на леките автомобили и много малка част - от товарния трафик. Смятаме, че моделът трябва да се обърне, обясни Комитова.

Първа номинация за председател на Върховния касационен съд - съдия Галина Захарова беше издигната от Пленума на институцията.

На предизвикателството с покачването на цените можем да отговорим със спестяване на излишните разходи, които не влияят на качеството на живот. И в криза обаче понякога се появяват възможности, затова не бива да се отказваме от активи, които потенциално могат да повишат доходите - още от коментара на икономическия и политически анализатор Кузман Илиев чуйте в подкаст новините.

Снимка: "Булфото"

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic