Защо денят започва така?

Защотo френското правителство даде зелена светлина на закона, целящ да накара хората да се ваксинират срещу COVID.

Първа ефективна присъда за участник в щурма срещу американския Капитолий през януари.

А може би защото петролът поевтиня със 7 процента, показват данни за търговията със суровината от началото на тази седмица.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Френското правителство одобри проектозакон, който цели да накара неваксинираните хора в страната да се имунизират. Първоначално гражданите, които не спазват правилата, няма да бъдат глобявани, но гратисният период за тях ще бъде един месец. Заедно с това се разширяват изискванията за представяне на сертификат за ваксинация или негативен PCR тест при посещение на ресторанти, барове или търговски центрове.

Предстои законопроектът да бъде представен в парламента. Идеите на властите предизвикаха масови протести и обвинения, че президентът Еманюел Макрон злоупотребява с властта. Правителството твърди, че страната навлиза в четвърта вълна на пандемията.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Снимка: Dir.bg