Защо денят започва така?

Нов протест на пътностроителните фирми, заради неразплатени от държавата ремонти. Ресорният министър Виолета Комитова кани собствениците им да обсъдят създалото се напрежение.

Теглят имената на първите 25 печеливши в томболата за насърчаване на ваксинацията. Държавата раздава смарт часовници в замяна на поставена ваксина срещу коронавируса. Условието е човек да се е ваксинирал след 30 септември.

Ако бъде изтеглено името му, което ще се случи в ефира на БНТ, човек трябва да потвърди в рамките на 2 дни, че ще вземе наградата си, и ако изпусне този срок, на негово място ще бъде изтеглен друг печеливш.

Броят на имунизираните за ден остава нисък - малко над 7700 души.

Въздържате ли се от посещение на места и събития с много хора? Това ви питаме след заявката на здравни експерти, че сега е моментът да се затегнат мерките. Можете да ни пишете по темата на PodcastNews@dir.bg.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Категорично сега е моментът да се затегнат мерките срещу коронавируса. В министерството на здравеопазването текат непрекъснато такива съвещания с експерти и предложения за мерки, които ще бъдат разгледани, обобщени и препоръчани.

Това заяви пред bTV директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

По думите ѝ най-важно сега е да се ограничат събиранията на много хора и на такива събития да се допускат само хора със "зелени сертификати". Специално внимание трябва да има върху училищата и университетите, като там мерките трябва да са задължителни, а не препоръчителни.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.