С какво ще запомним този ден?

Природният газ поскъпва с 36 процента от днес. Двойно по-голямото увеличение на цената в сравнение с първоначално предложеното от "Булгаргаз" обясняват с цените на международните пазари. Данните показват, че през септември цените на тези пазари са нараснали с над 50%. От Столичния общински съвет се събират на извънредна сесия, за да подготвят искане държавата да компенсира софийската Топлофикация за увеличената цена на газа, така че да не се стига до поскъпване на парното за нейните абонати.

Ден след анонимното издигане на проф. Анастас Герджиков като кандидат за президент, той поиска още два дни време, за да каже кой го е предложил за участие в изборите. Проф. Герджиков потвърди, че ГЕРБ са готови да го подкрепят за вота на 14 ноември.

Държавният глава Румен Радев изтълкува кандидатурата така: "Преди пет години Бойко Борисов се скри под полата на Цецка Цачева, сега се крие под тогата на ректора".

Проф. Анастас Герджиков няма да се подчинява на партийна дисциплина. Веднъж, защото не е партиен член, и втори път, защото авторитетът му като ректор на Софийския университет гарантира, че той ще следва независима линия, в която ще се води от стандарти, наложени в академичната общност" - още от коментара на политолога и преподавател в Алма Матер проф. Румяна Коларова ще чуете в подкаст новините.

Снимка: Булфото

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic