Какво се случи до този час?

Само за няколко часа - 46 души загинаха в запалил се автобус на магистрала "Струма", а 9 души починаха при пожар в дом за възрастни хора във Варненско.

Изгорелият автобус е с македонска регистрация. Сред загиналите има 11 деца, оцелели са само седем души, които са успели да разбият прозорец и да се измъкнат. Инцидентът е станал малко след два часа тази нощ, близо до пернишкото село Боснек. Повечето от пътувалите в автобуса са македонски граждани, Северна Македония ще обяви дни на национален траур. У нас в момента са премиерът Зоран Заев, министърът на външните работи Буяр Османи, министърът на здравеопазването Венко Филипче. 

Оцелелите при катастрофата са настанени в "Пирогов". Сред тях има момиче на 16 години. Всички са в стабилно състояние, съобщи директорът на болницата проф. Иван Поромански.

Със застудяването на времето хората на възраст и предразположените към инсулти и инфаркти трябва да внимават и да стоят на топло - още от здравните съвети на проф. Тодор Кантарджиев ще чуете в подкаста.

Съставянето ще мине гладко, проблемите ще дойдат по-късно. Това е един от знаковите коментари, които пишете по темата ни днес: Очаквате ли безпроблемно и бързо съставяне на правителство?. Какво още споделихте с нас до момента, очаквайте в края на подкаст новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Очаквате ли безпроблемно и бързо съставяне на правителство?"

До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.