С какво ще запомним този ден?

Скандалът с NEXO е произведен. Това са милиционерски акции на ГЕРБ, които разбраха, че няма да бъдат допуснати да се прегърнат с "Демократична България", още от коментара на политолога проф. Евгений Дайнов, чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Софийската градска прокуратура проверява бивш вътрешен министър и настоящ депутат за съпричастност към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари. Сигналът бил за това, че въпросният министър е разпоредил на свои подчинени да не докладват в Прокуратурата, ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията материали по преписка за съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка.

Най-малко шестнайсет души, включително украинският вътрешен министър и други висши служители, както и три деца, загинаха, след като хеликоптер се разби близо до детска градина в предградие на Киев. При инцидента са пострадали и 29 души. Деветима от загиналите са били на борда на хеликоптера. Засега не е ясна причината за падането на хеликоптера, а Русия също не е коментирала информацията.

България ще играе домакинските си мачове в Разград и през 2023 година. Вицепрезидентът на футболния съюз Емил Костадинов разкри това на пресконференция, на която официално бе представена и компанията, която ще облича националите от лятото на тази година - италианците от "Макрон". Костадинов добави, че се надява стадионът на Ботев (Пловдив) да бъде готов тази година, за да може "лъвовете" да играят там.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Европейската комисия одобри вписването на "Троянска луканка" в регистъра на храните с традиционно специфичен характер. Това защитава продукта от фалшифициране, уточняват от Брюксел. Кой е нейният изобретател и кога е изобретена, чуйте във вечерните Podcast новини