Коментари - Съжителството равно на брак, предлагат от ГЕРБ | Днес.dir.bg

Съжителството равно на брак, предлагат от ГЕРБ

Статутът на двойките, които съжителстват без брак, да бъде признат и ясно регламентиран в Семейния кодекс. Промените ще бъдат инициирани от депутати от ГЕРБ през септември, пише в. "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Съжителството равно на брак, предлагат от ГЕРБ | Днес.dir.bg

Коментари

Mitac Mio

Щом съжителството е равно на брак,честно би било и брака без съжителство да е равен на развод.

коку

Моето дете е в частна градина, не се притеснявай, не е взело и няма да вземе мястото на твоето. Статистиката сочи, че се женят бедни и глупави хорица или т.нар. "богаташи", на които им е доскучало. Няма разумен човек (мъж или жена), който да се навие на тази простотия с брака и всичките ограничения, които налага. Няма никаква практическа полза от него, освен евентуално осигуряване на майката на детето с жилище. Ние с приятелката ми имаме всеки по едно жилище, сега ще купим и едно общо, така че няма проблем. Ако пък се спомина, децата ще ме наследят, т.е. пак няма проблем. И застраховката ми живот пак децата ще я получат. Брака като цирк би имал смисъл ако няма развод. Докато има развод, брака е безсмислен!

де са ония майки сега, дето искаха да се махал бюста на карл маркс,...

Колко много писане и напъни, че тези ,които живеят без брак, са онеправдани.Дън, дрън! Ами да сключат брак, бе.Не е нужно скъпа и пищна сватба, ако проблема е финансов.Двама свидетели в гражданското и готово.Половин час.Далаверата е там, че тези , които живеят без брак, ползват превилегиите на свободен родител - предимство за градина, соц.помощи и др.Така, че, не ги оплаквайте.Те са си направили добре сметката.И кярят от държавата.

озаконяване на блудството. е ами като немогат да се вдигнат заплатите, даи пак да направим нещо да досасипем народа.

коку

А теб с твоето словоблудство какво ще те правим? Попове с джипове нямат морално право да ме учат на морал!

Къде пише в Библията че трябва да има брак??!

БРАВО, ТОЧНО ТАКА, ПО БЪРЗО ГО ВЪВЕЖДАЙТЕ ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ!

Така, така - да променят, да регулират и накрая ще се окаже, че сме така сме "изравнили" статута на двете категории, че сме стигнали до ... отново да брак. Само че без да го наричаме така. Ще има брак 1 (формален брак), брак 2 (съжителтво). Тогава, какъв ще смисълът на цялата тази глупост?

гуш гуш лапа лап за Шлом още а???? много лакоми тез герберасти бре...

Изобщо не ме интересува кво предлага партия, която вдигна тока с 13% изведнъж ! ВЪН !

И аз и жена ми сме с различни адресни регистрации от квартирата, в която живеем :))) Наема го плащаме на ръка. Дефакто не живеем заедно и дори не се познаваме. Жена ми се води самотна майка :)))) Доказвайте каквото си искате :))) Докато има тъпи закони някой няма да ги спазва!

Сключването на брак е изявление на свободна воля.Който иска да живее без брак, да си регулира имуществените отношения с договор или както намери за добре и при взаимно съгласие.А за да няма никаква дискриминация или привилегии има простичък начин.Да се премахне със закон понятието САМОТНА МАЙКА и всички произтичащи от това последствия.Така всички ще са с еднакви права .На жени оставилите деца в детски дом задължително да се поставят спирали и ако поиска да има следващо дете да е задължена първо да си вземе оставеното.Детските да не се дават на ръка ,а да се прибавят към заплатата или да се намаляват от данъка на родителите.За тези с "баща-неизвестен" полицията да има грижа да стане "известен". Само така ще се премахне професията "производство на деца" без никакви последващи грижи за тях.

Абсолютно наложителен закон-при двойки в средна възраст, с пораснали деца и приключил първи брак, новият брак носи нови наследствени претенции, които ощетяват децата и създават ненужно напрежение. Съжителството е добрият вариант. Същевременно , двойката , като остарее, изключително е важно озаконяването на съжителството-най-прост пример-взимане на болничен за болен партньор. Това е цивилизованото европейско , а и в световен мащаб отношение.

Хайде,дупедатите, като ви напече слънцето да приемете още един малоумен закон и да регламентирате ходенето в тоалетната! Не можете да оправите положението с цените на тока,монополните кърлежи и лешоядите концесионери,ама тръгнахте да надничате в креватите на хората!

55 на сто от двожките не склучват брак, така че те са дискриминирани, а царквата иска да печели от браковете-когата човек се е заклел пред бога да баде с някого-няма нужда поп да узакони тази свещенна клетва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може и пъдаря да им е свидетел....о, малоумни и слабоумни юроде....

поредната безумна тъпотия

Защо трябва да се приравняват към тези с брак? Те ако искат да са обвързани по сега действащият Закон на Р България, ще сключат брак по тяхно желание. В случая сами се дискриминират. А Вие ги насилвате да се обрързват, едва ли не са сключили брак по тяхно желание. Защо да имат право на наследство при смърт на другото съжителстващо лице, при условие, че нежелаят да бъдат обвързани с партньра си (да сключат брак по собствено желание).

Нали за да се узакони съжителството трябва да го регистрираш като такова. Ами ако не искаш? Ако тази регистрация я схванеш, под каквато и да е форма да е направена, за опит да те оженят насила....? Тъпи гербари, милиционерски мозъци....

Тъпотиите на герберите нямат КРАЙ. Ако хората искаха да се женят щяха да го правят. Единственото което трябва да се регламентира е статута на децата. Но и това не е нужно, защото законът за наследството изакона за признаване на бащинство е регламентирал статута им. Никой не може да задължи някой който иска да бъде неженен да бъде считан за такъв без официален брак.

ако съм съквартирант с момиче съжителство ли е това?

Абсолютно! Сега трябва дете да й направиш, да я включиш в завещанието си /а и да я пропуснеш - все тая/ и да си понесеш последствията от постъпката си! Иначе си анатемосан!

редакторчетата- дирници ми промениха мнението. Писах , че утре ще понечат да ни регулират сексуалния живот, а те ми го редактирали- колко деца "още" да имам. ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА НА ДИРНИКА!!!!!

абсолютно задушаване на свободата на хората искат да направят.пален контрол,ако могат ще ни направят зомбита

Не мога да разбера Не дай си Боже да попаднеш на боклук- мъж или жена- нито сегашната брачна институция може да те предпази, нито узаконяването на съжителството това е положението. И айде моля ви се не мидавайте за пример "развитите държави" и Скандинавието, където социалните могат да ти вземат завинаги детето само и единствено по тяхна преценка- без обяснения. Даже имат " ОПРЕДЕЛЕНА БРОЙКА" колко децяа да бъдат изведенни от семействата!!!! Утре ще ми регулират и колко секс да правя със съпруга ми, кога как, колко е препоръчително и ако не влизамев нормите да ни санкционират. Ай сиктир!!!!!!!!!!!!

Цензурата на дирника ми промени написаното. Имах предвид, че утре ще ни регулират любовния живот .- къде, колко и как да го правим!!?!

Веднъж да измъдрят един свестен закон, отразяващ съвременната действителност. Следваща стъпка - узаконяване съжителствата, а след това и браковете на хомосексуалните двойки. И да си плюете, и да си мълчите срещу този коментар, историята ще ви остави в прахта. Прогресът може да върви само в една посока.

Това не е прогрес, а регрес.

А след това благодарение на твоя толерастки "прогрес" в Европа ще настане шариата и ще ви видим тогава какви права ще получите

Идеята е добра,когато моята дъщеря кандидатствува за общежитие защото е студентка не се класира общ доход на четиричленното ни семейство 1200 лева ,но едно момиче чиято майка има доход колкото нашия и живее с един мъж от доста години също с добри доходи влезе в общежитието с предимство дете на самотен родител

че да се оженят, то не е някаква сложна процедура

Това предложение да не е от премиера да си узакони доходите с неговата приятелка

А преялите и гладните ще бъдат ли приравнени?

Само прост човек би предложил нещо такова!!! или е от малцинствата за да може да СМУЧАТ повече помощи!!!

Не,закона не трябва да толерира съжителство без брак да има същите права като брака. Не е същото. Това е само предложение.Трябва да има разлика в едното и другото.Които не желае да скючва брак го прави именно по тази причина-да няма живеещият с него правата,които ще ги има в брака. така че това е само разбунване на общественото мнение.

Не може да се уеднаквява статуквото на "брак" и "съжителство. Това ще доведе до все повече безбрачни връзки- еднодневки и безоотговорност към деца и социален живот. Т.е. - днес те "обичам"и живеем заедно, създаваме деца, а след година-две - вече не е интересно и търсите нови опции. Това ми прилича на "семеен туризъм". Ако истински обичаш някого, то с този човек ще искаш да живееш до края на дните си и да изградите заедно своя живот и създадете здраво и качествено поколение. Казвам го, защото има много такива семейни двойки около нас и ние сме една от тях. Имаме трима сина и сме женени от 25 години и все още силно се обичаме и грижим един за друг. Пожелаваг на всекиго.

Айде само обясни как брака би накарал някой да бъде отговорен към децата и съвместният живот. Пълни глупости! Ако искински обичаш някой, ще си живеете щастливо със или без брак.

А зщо не сключат брак и няма да бъдат дискриминирани.Никой не ги спира

А защо не сключат брак и няма да бъдат дискриминирани.Никой не ги спира да се женят.

завиждате за волята на циганите да си имат потомство,да го отгледат без да работят-това е . Гледайте си децата ,ако ви стиска и недейте да лаете.

дай ми 300 лева на дете, ще имам 6. не като в момента, само 2. воля. смехурко. от кое NGO си?

Да бе, сами ги гледат. Ти да не си онзи "простия циганин"?

Като бях в родилното имаше почти 40 г. циганка с поредна бременност и не знаеше общия си брой на децата. С помощ от лекарите буквално си спомни някак, че има към 14 деца ... по-късно се появи около 12 годишна друга циганка, на която лекарите се опитаха да й обяснят че е бременна....друга пак циганка пък я видях да си пуши с големия корем цигарка, сякаш пие вода... колко пък ги изоставят на улицата за просия или просто така ги захвърлят... мога още примери да дам за "желанието и обичта" на циганите спрямо отрочетата им.

За мен това е поредната глупост, сътворявана от българските политици! Как не измислиха нещо умно, ами само тъпни!

Емо Емкооооооооо вече узаконихте наркотиците,сега СЪЖИТЕЛСТВОТО,демек безотговорното и безразборно СНОШАВАНЕ,утре е ред на узаконената ПРОСТИТУЦИЯ,че и от там да смучете данъци бравооооооооооооооо!

Откъде ти хрумна на ума, че ако един мъж няма брак с жената с която живее, то той задължително се сношава безразборно и има деца от други жени? И обратно, какво пречи на бракуван мъж да се сношава безразборно и да има деца от други жени.

А многоженството на база узаконени съжителства без брак в няколко града например, то как ще се избегне, ако приравнят административно съжителството с истинския граждански брак. Де факто гражданският брак е официално сродяване И с РОДНИНИТЕ на съпруга,.а т.н. конкубинат е тип съжителство, отличаващо се от брачното само по това, че роднините на съжителя официално не са ти официално роднини по съребрена линия.

Това наистина е голяма простотия. Има причина да не се женя. Има и причина и приятелката ми да не иска да се омъжва. Сега, какво? Трябва да си правим режим, кой кога в кого спи, че да не излезе, че сме женени ли?

АДМИРИРАМ ТОВА НАЧИНАНИЕ !! МНОГО СА САМОТНИТЕ МАИКИ - ТАРИКАТКИ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ПОЛУЧАВАТ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА И ТО ГОЛЕМИ СЪС СИМВОЛИЧНИ НАЕМИ И БЕЗ ГОДИШЕН ДАНЪК ,,,СЛЕД ТОВА СЕ ПРИСМИВАТ НА МАИКИТЕ - БУДАЛИ КОИТО ТЕГЛЯТ ЖИЛИЩНИ ЗАЕМИ ПРИ ОГРОМНИ ЛИХВИ ---

да бе, 1 бяла на 1000 циганки, които този закон не ги касае. както и всички останали закони, де. голям адмиратор си... дървен философ.

СИГУРНО ТИ СИ БЯЛАТА - МОШЕНИЧКА ЩОМ РЕАГИРАШ ТАКА !!!

е грешиш. Да знаеш колко разведени мъже не плащат детски. Ама не знаеш. Съдиш ги и те пак не плащат. И никой не може да ги задължи. Иначе детските- няма значение има ли мъж или не, детските се полагат на майката или бащата. Безпрекословни при доказани доходи и родителство.

На младо семейство по 100 000 евро безлихвен кредит - така се решава държавнически проблема,а не с диктат.Ама тъй си го знаят туземните управници -с репресии и мачкане.За обществения пример да не гаворим-колко пъти и колко години министър председатели са персони с неуредено семейно положение.Ами ако имам повече извънбрачни връзки - много-женството разрешено ли е вече в България по новите норми.

циганка с 3 деца (хехе) за 10 (бхвахахаа!) години получава между 100 и 250 хиляди, без да броим липсата на разходи, данъци и прочие. говори ми за КРЕДИТ...

Квото за циганите,такова и за българите,говорим за политика а не за етност .Докато ни противопоставят на съсловна, етностна и пр. основа има много да ни ебават.Особенно ако им се връзваме

Абе герберастите друга по-приоритетна работа нямат ли си, че се захванаха със съжителствата?? То лошо няма, ама май не са опрели точно сега до това!

eдно 11-14 годишно малолетно дете-цигане, което вместо да учи роди първото си чааве, си осигурява автоматично следните детски и помощи : - 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ) - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето - 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма" - още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД (ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане) - 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност - 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете - 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ - 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства - 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК ) - Спирам до тук. Общо 19 вида детски помощи получават циганчетата Това до тук прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО. продължаваме...

свен това циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ние Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток. Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет Освен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички цигани. Не знам на каква стойност Тоест истинския ефективен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв. А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв БРУТО., дохода е 190 лв.НЕТО, след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъци Ако пък циганчето е с някакви дефекти ( а малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полага добавка, 70% от МРЗ в БРУТО Така 240 лв. х 70% = 168 лв. След това се прибавят детските от 2 х 35 лв. (двойни детски ), + 20 лв. от Евророма и такова ромче получава 258 лв. детски

Браво! Много точно и изчерпателно казано!

Всичко е вярно,не забравяй безплатното пътуване в градския транспорт.../.Само - мин. заплата е 290 лв./

Сега като увеличават МРЗ на 270 лв., тази сума се вдига от 258 на 279 лв. месечно ! Само две деца да са такива ( от 10 - 20 в семейството) те ще носят по 560 лв. месечно !!! А бременните циганки пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които да ползват и за просия. Не мога да ви кажа колко пари са похарчени за циганите, чрез т.н. "Оперативни програми" (ОП) към Социалното министерство. Но оня ден Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!! А има още 69 вида такива програми и проекти ( общо са 70 ). Колко милиарди изтичат през тях всяка година ? Даже и Тотьо не знае ! Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации) НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА (сметката е от 2010, блога със сметките за 2012 нещо май са го затворили, но беше над 500 на дете месечно минимум, без крадения ток)

нета е пълен с такива сметки, тази е поне на 2/3 вярна и с по-големи цифри е валидна и днес. при това не от 2010...

липсва, примерно грозната помощ при първо даване в детски дом. била за превенция срещу изоставянето на деца. сега ги изоставят, вземат парите и детето, и няколко месеца по-късно прас обратно. забележете: това са сметките на парите, които взема циганката. по веригата, особено със сегашните 'приемни семейства' се харчат поне 3 ПЪТИ повече пари. всички сте наясно, че няма бели деца по тези домове. НЯМА. питайте който се е опитвал да осинови.

Абе ще знаете има резон в тази работа...., както тук е отбелязано масово се водят самотни майки, а всъщност манго, който е баща на децата /или поне на едно/ на Айшето си живее с тях.Те вече и пенсинерите взеха да се развеждат на стари години, но си живеят заедно за да се водят формално самотни и да получават помощи..

Не мисля, че проблемът е в съжителството - ако нямат адресна регистрация по местоживеене, обща собственост и т.н., как едно съжителство ще се доказва - със свидетели?? По важно е: Да се махнат детските надбавки, а хората с деца да плащат по-малко данъци! Който не може да си гледа децата - да не произвежда деца заради детските добавки, и да ги оставя в "домове". "Самотни майки" са само тези, в които в акта за раждане на детето пише "баща незвестен", т.е. - предимно циганите се възползват от тези добавки

шъ потрета: почнаха да се усещат и белите младежи, за това им лепват този закон.

И аз съм за премахване на детските надбавки и за данъчни облекчения, ако имаш деца, но БЕЗ диференциране по доходи! За 1 дете да бъде еднакъв процент за всички, за 2 деца по-голям и т.н. до трето! За повече деца да има специални критерии, които да определят отговорността на родителите!

БЕЗ деференциране на доходите и до ТРЕТО дете. Защото аз като работеща майка с прилична заплата никакви облегчения не получавам от държавата за моите деца - не е ли дискриминация спрямо тях??

циганите се възползват. Това стана масова практика вече и сред българите! Около мен има вече доста съседи, кито се хвалят с това...Правят го заради привилегиите...

Точно за това слагат закон, който ще се прилага само срещу белите и хетеросексуалните. Как така, ще ползват наравно с циганите...

аз нямам нищо напротив бели да го ползват. е, ще ме е яд, че е късно и аз да се включа, но поне няма да е някой, който ще гази с буса сина пред очите ми... дотам стигнахме.

Много двойки се развеждат, без да си правят кеф на "п .....е".Но пред съда, винаги майката е с предимство!За това говори, човека.

Аз не разбирам защо са всички нападни и простотии, които се изписват! Ние с мъж ми живеем на семейни начала. Това не ме прави самотна майка /детето по документи и реално си има баща/, както и не съм видяла никаква помощ от държавата! Не съм имала предимство в ясли, градини, опашки, както и не получавам детски! Да, нашето дете е настоящ Българин и се ползва от всички "облаги", с които се ползват и "законните" деца на народа. С какво ще се ми улени живота, ако съм с халка на ръката?

Колежката ми се разведе /тя живее съгласно закона/, но освен децата, кредитите и псувните нищо не взе след развода! Да кажа, че кредитите са на мъжа, а тя е солидарен длъжник - закона го изисква! Не получава и издръжката на децата, която е по 50 лв на дете! Един приятел се раздели с партньорката си и остави колата си, както изплаща по 200 лв месечна издръжка на общото им дете, както и прави много за тях /въпреки, че вече е законно женен и има още 2 деца/. Е, питам на мен за какво ми е да съм "законна" съпруга? За сега съм обичана партньорка и майка на детето!Не ме плаши брака - още един подпис някъде, една халка на пръста... Но това какво променя в отношенията между хората?

лъжеш, но те разбирам. 100% знаеш каква е разликата в майчинството при теб и при тези, които 'са разписали'. забележи: не с халки а разписали. самата халка не ти реже циганските привилегии, тя е парче метал с дълбока символика.

Когато аз взимах майчиство, то беше фиксирано на 120.00 лв /преди 9 години/. Нямаше разлика в секейния статут! Аз не съм получила никакви облаги от това, че нямаме брак. Но никой не ми се е похвалил да има облаги от брак!

бащите не признават децата си, заради облаги като помощи за самотна майка, точки за детски ясли и градини и т.н.

законът е ВРЕДЕН за българите. вреден е за всички, освен.. за циганите и гейовете. на 1000 цигани има по един бял. законът няма да удари циганите. не удря и 'гейовете'. кого удря? белите, хетеросексуални българи, при това по-адаптивните, които са намерили 'хак' на промангалската, расистка система.

ако си самотна майка, социално слаба, и си 'рискова група' каквото и да значи това на крадлив НГО език, ще получиш за едно дете повече, от колкото разполагат повечето семейства да си гледат едвам-едвам двете дечица. абе, с две думи - не си циганка - няма пари.

ЗАЩО ДЪЩЕРЯ МИ ДА СКЛЮЧВА БРАК С МЪЖ КОИТО Е НАТРУПАЛ ДЪЛГОВЕ С ДРУГА , ИЗЛЪГА Я И ИМАТ ЕДНО ДЕТЕНЦЕ ............ АБЕ МЪЖЕ БОКЛУЦИ!!!!!!!

Споко, с такъйв закон ще подхлъзне дъщеря ти и без брак, а само ако са били заедно няколко месеца.

Аз пък кво да кажа кат на един приятел жена му го изхвърли от апартамента дет си беше негов ама нали по време на брака го е купил завалията и изгоря. И ся тая ква смотана живее там с един арабин. Той моя приятел се поболя кат разбра... аз му обяснявам че жените са еднакви всичките, да си фане там една че да има кво да чука ама да не прай грешката да се жени ама не ме слуша и ся страда още. Та боклуци не са мъжете само . Има и доста отпадък при жените.

май много се лъже дъщеря ти, дай да я поизлъжем и ние....

Коментари - Съжителството равно на брак, предлагат от ГЕРБ | Днес.dir.bg

Съжителството равно на брак, предлагат от ГЕРБ

Статутът на двойките, които съжителстват без брак, да бъде признат и ясно регламентиран в Семейния кодекс. Промените ще бъдат инициирани от депутати от ГЕРБ през септември, пише в. "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Съжителството равно на брак, предлагат от ГЕРБ | Днес.dir.bg

Коментари

Mitac Mio

Щом съжителството е равно на брак,честно би било и брака без съжителство да е равен на развод.

коку

Моето дете е в частна градина, не се притеснявай, не е взело и няма да вземе мястото на твоето. Статистиката сочи, че се женят бедни и глупави хорица или т.нар. "богаташи", на които им е доскучало. Няма разумен човек (мъж или жена), който да се навие на тази простотия с брака и всичките ограничения, които налага. Няма никаква практическа полза от него, освен евентуално осигуряване на майката на детето с жилище. Ние с приятелката ми имаме всеки по едно жилище, сега ще купим и едно общо, така че няма проблем. Ако пък се спомина, децата ще ме наследят, т.е. пак няма проблем. И застраховката ми живот пак децата ще я получат. Брака като цирк би имал смисъл ако няма развод. Докато има развод, брака е безсмислен!

де са ония майки сега, дето искаха да се махал бюста на карл маркс,...

Колко много писане и напъни, че тези ,които живеят без брак, са онеправдани.Дън, дрън! Ами да сключат брак, бе.Не е нужно скъпа и пищна сватба, ако проблема е финансов.Двама свидетели в гражданското и готово.Половин час.Далаверата е там, че тези , които живеят без брак, ползват превилегиите на свободен родител - предимство за градина, соц.помощи и др.Така, че, не ги оплаквайте.Те са си направили добре сметката.И кярят от държавата.

озаконяване на блудството. е ами като немогат да се вдигнат заплатите, даи пак да направим нещо да досасипем народа.

коку

А теб с твоето словоблудство какво ще те правим? Попове с джипове нямат морално право да ме учат на морал!

Къде пише в Библията че трябва да има брак??!

БРАВО, ТОЧНО ТАКА, ПО БЪРЗО ГО ВЪВЕЖДАЙТЕ ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ!

Така, така - да променят, да регулират и накрая ще се окаже, че сме така сме "изравнили" статута на двете категории, че сме стигнали до ... отново да брак. Само че без да го наричаме така. Ще има брак 1 (формален брак), брак 2 (съжителтво). Тогава, какъв ще смисълът на цялата тази глупост?

гуш гуш лапа лап за Шлом още а???? много лакоми тез герберасти бре...

Изобщо не ме интересува кво предлага партия, която вдигна тока с 13% изведнъж ! ВЪН !

И аз и жена ми сме с различни адресни регистрации от квартирата, в която живеем :))) Наема го плащаме на ръка. Дефакто не живеем заедно и дори не се познаваме. Жена ми се води самотна майка :)))) Доказвайте каквото си искате :))) Докато има тъпи закони някой няма да ги спазва!

Сключването на брак е изявление на свободна воля.Който иска да живее без брак, да си регулира имуществените отношения с договор или както намери за добре и при взаимно съгласие.А за да няма никаква дискриминация или привилегии има простичък начин.Да се премахне със закон понятието САМОТНА МАЙКА и всички произтичащи от това последствия.Така всички ще са с еднакви права .На жени оставилите деца в детски дом задължително да се поставят спирали и ако поиска да има следващо дете да е задължена първо да си вземе оставеното.Детските да не се дават на ръка ,а да се прибавят към заплатата или да се намаляват от данъка на родителите.За тези с "баща-неизвестен" полицията да има грижа да стане "известен". Само така ще се премахне професията "производство на деца" без никакви последващи грижи за тях.

Абсолютно наложителен закон-при двойки в средна възраст, с пораснали деца и приключил първи брак, новият брак носи нови наследствени претенции, които ощетяват децата и създават ненужно напрежение. Съжителството е добрият вариант. Същевременно , двойката , като остарее, изключително е важно озаконяването на съжителството-най-прост пример-взимане на болничен за болен партньор. Това е цивилизованото европейско , а и в световен мащаб отношение.

Хайде,дупедатите, като ви напече слънцето да приемете още един малоумен закон и да регламентирате ходенето в тоалетната! Не можете да оправите положението с цените на тока,монополните кърлежи и лешоядите концесионери,ама тръгнахте да надничате в креватите на хората!

55 на сто от двожките не склучват брак, така че те са дискриминирани, а царквата иска да печели от браковете-когата човек се е заклел пред бога да баде с някого-няма нужда поп да узакони тази свещенна клетва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може и пъдаря да им е свидетел....о, малоумни и слабоумни юроде....

поредната безумна тъпотия

Защо трябва да се приравняват към тези с брак? Те ако искат да са обвързани по сега действащият Закон на Р България, ще сключат брак по тяхно желание. В случая сами се дискриминират. А Вие ги насилвате да се обрързват, едва ли не са сключили брак по тяхно желание. Защо да имат право на наследство при смърт на другото съжителстващо лице, при условие, че нежелаят да бъдат обвързани с партньра си (да сключат брак по собствено желание).

Нали за да се узакони съжителството трябва да го регистрираш като такова. Ами ако не искаш? Ако тази регистрация я схванеш, под каквато и да е форма да е направена, за опит да те оженят насила....? Тъпи гербари, милиционерски мозъци....

Тъпотиите на герберите нямат КРАЙ. Ако хората искаха да се женят щяха да го правят. Единственото което трябва да се регламентира е статута на децата. Но и това не е нужно, защото законът за наследството изакона за признаване на бащинство е регламентирал статута им. Никой не може да задължи някой който иска да бъде неженен да бъде считан за такъв без официален брак.

ако съм съквартирант с момиче съжителство ли е това?

Абсолютно! Сега трябва дете да й направиш, да я включиш в завещанието си /а и да я пропуснеш - все тая/ и да си понесеш последствията от постъпката си! Иначе си анатемосан!

редакторчетата- дирници ми промениха мнението. Писах , че утре ще понечат да ни регулират сексуалния живот, а те ми го редактирали- колко деца "още" да имам. ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА НА ДИРНИКА!!!!!

абсолютно задушаване на свободата на хората искат да направят.пален контрол,ако могат ще ни направят зомбита

Не мога да разбера Не дай си Боже да попаднеш на боклук- мъж или жена- нито сегашната брачна институция може да те предпази, нито узаконяването на съжителството това е положението. И айде моля ви се не мидавайте за пример "развитите държави" и Скандинавието, където социалните могат да ти вземат завинаги детето само и единствено по тяхна преценка- без обяснения. Даже имат " ОПРЕДЕЛЕНА БРОЙКА" колко децяа да бъдат изведенни от семействата!!!! Утре ще ми регулират и колко секс да правя със съпруга ми, кога как, колко е препоръчително и ако не влизамев нормите да ни санкционират. Ай сиктир!!!!!!!!!!!!

Цензурата на дирника ми промени написаното. Имах предвид, че утре ще ни регулират любовния живот .- къде, колко и как да го правим!!?!

Веднъж да измъдрят един свестен закон, отразяващ съвременната действителност. Следваща стъпка - узаконяване съжителствата, а след това и браковете на хомосексуалните двойки. И да си плюете, и да си мълчите срещу този коментар, историята ще ви остави в прахта. Прогресът може да върви само в една посока.

Това не е прогрес, а регрес.

А след това благодарение на твоя толерастки "прогрес" в Европа ще настане шариата и ще ви видим тогава какви права ще получите

Идеята е добра,когато моята дъщеря кандидатствува за общежитие защото е студентка не се класира общ доход на четиричленното ни семейство 1200 лева ,но едно момиче чиято майка има доход колкото нашия и живее с един мъж от доста години също с добри доходи влезе в общежитието с предимство дете на самотен родител

че да се оженят, то не е някаква сложна процедура

Това предложение да не е от премиера да си узакони доходите с неговата приятелка

А преялите и гладните ще бъдат ли приравнени?

Само прост човек би предложил нещо такова!!! или е от малцинствата за да може да СМУЧАТ повече помощи!!!

Не,закона не трябва да толерира съжителство без брак да има същите права като брака. Не е същото. Това е само предложение.Трябва да има разлика в едното и другото.Които не желае да скючва брак го прави именно по тази причина-да няма живеещият с него правата,които ще ги има в брака. така че това е само разбунване на общественото мнение.

Не може да се уеднаквява статуквото на "брак" и "съжителство. Това ще доведе до все повече безбрачни връзки- еднодневки и безоотговорност към деца и социален живот. Т.е. - днес те "обичам"и живеем заедно, създаваме деца, а след година-две - вече не е интересно и търсите нови опции. Това ми прилича на "семеен туризъм". Ако истински обичаш някого, то с този човек ще искаш да живееш до края на дните си и да изградите заедно своя живот и създадете здраво и качествено поколение. Казвам го, защото има много такива семейни двойки около нас и ние сме една от тях. Имаме трима сина и сме женени от 25 години и все още силно се обичаме и грижим един за друг. Пожелаваг на всекиго.

Айде само обясни как брака би накарал някой да бъде отговорен към децата и съвместният живот. Пълни глупости! Ако искински обичаш някой, ще си живеете щастливо със или без брак.

А зщо не сключат брак и няма да бъдат дискриминирани.Никой не ги спира

А защо не сключат брак и няма да бъдат дискриминирани.Никой не ги спира да се женят.

завиждате за волята на циганите да си имат потомство,да го отгледат без да работят-това е . Гледайте си децата ,ако ви стиска и недейте да лаете.

дай ми 300 лева на дете, ще имам 6. не като в момента, само 2. воля. смехурко. от кое NGO си?

Да бе, сами ги гледат. Ти да не си онзи "простия циганин"?

Като бях в родилното имаше почти 40 г. циганка с поредна бременност и не знаеше общия си брой на децата. С помощ от лекарите буквално си спомни някак, че има към 14 деца ... по-късно се появи около 12 годишна друга циганка, на която лекарите се опитаха да й обяснят че е бременна....друга пак циганка пък я видях да си пуши с големия корем цигарка, сякаш пие вода... колко пък ги изоставят на улицата за просия или просто така ги захвърлят... мога още примери да дам за "желанието и обичта" на циганите спрямо отрочетата им.

За мен това е поредната глупост, сътворявана от българските политици! Как не измислиха нещо умно, ами само тъпни!

Емо Емкооооооооо вече узаконихте наркотиците,сега СЪЖИТЕЛСТВОТО,демек безотговорното и безразборно СНОШАВАНЕ,утре е ред на узаконената ПРОСТИТУЦИЯ,че и от там да смучете данъци бравооооооооооооооо!

Откъде ти хрумна на ума, че ако един мъж няма брак с жената с която живее, то той задължително се сношава безразборно и има деца от други жени? И обратно, какво пречи на бракуван мъж да се сношава безразборно и да има деца от други жени.

А многоженството на база узаконени съжителства без брак в няколко града например, то как ще се избегне, ако приравнят административно съжителството с истинския граждански брак. Де факто гражданският брак е официално сродяване И с РОДНИНИТЕ на съпруга,.а т.н. конкубинат е тип съжителство, отличаващо се от брачното само по това, че роднините на съжителя официално не са ти официално роднини по съребрена линия.

Това наистина е голяма простотия. Има причина да не се женя. Има и причина и приятелката ми да не иска да се омъжва. Сега, какво? Трябва да си правим режим, кой кога в кого спи, че да не излезе, че сме женени ли?

АДМИРИРАМ ТОВА НАЧИНАНИЕ !! МНОГО СА САМОТНИТЕ МАИКИ - ТАРИКАТКИ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ПОЛУЧАВАТ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА И ТО ГОЛЕМИ СЪС СИМВОЛИЧНИ НАЕМИ И БЕЗ ГОДИШЕН ДАНЪК ,,,СЛЕД ТОВА СЕ ПРИСМИВАТ НА МАИКИТЕ - БУДАЛИ КОИТО ТЕГЛЯТ ЖИЛИЩНИ ЗАЕМИ ПРИ ОГРОМНИ ЛИХВИ ---

да бе, 1 бяла на 1000 циганки, които този закон не ги касае. както и всички останали закони, де. голям адмиратор си... дървен философ.

СИГУРНО ТИ СИ БЯЛАТА - МОШЕНИЧКА ЩОМ РЕАГИРАШ ТАКА !!!

е грешиш. Да знаеш колко разведени мъже не плащат детски. Ама не знаеш. Съдиш ги и те пак не плащат. И никой не може да ги задължи. Иначе детските- няма значение има ли мъж или не, детските се полагат на майката или бащата. Безпрекословни при доказани доходи и родителство.

На младо семейство по 100 000 евро безлихвен кредит - така се решава държавнически проблема,а не с диктат.Ама тъй си го знаят туземните управници -с репресии и мачкане.За обществения пример да не гаворим-колко пъти и колко години министър председатели са персони с неуредено семейно положение.Ами ако имам повече извънбрачни връзки - много-женството разрешено ли е вече в България по новите норми.

циганка с 3 деца (хехе) за 10 (бхвахахаа!) години получава между 100 и 250 хиляди, без да броим липсата на разходи, данъци и прочие. говори ми за КРЕДИТ...

Квото за циганите,такова и за българите,говорим за политика а не за етност .Докато ни противопоставят на съсловна, етностна и пр. основа има много да ни ебават.Особенно ако им се връзваме

Абе герберастите друга по-приоритетна работа нямат ли си, че се захванаха със съжителствата?? То лошо няма, ама май не са опрели точно сега до това!

eдно 11-14 годишно малолетно дете-цигане, което вместо да учи роди първото си чааве, си осигурява автоматично следните детски и помощи : - 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ) - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето - 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма" - още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД (ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане) - 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност - 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете - 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ - 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства - 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК ) - Спирам до тук. Общо 19 вида детски помощи получават циганчетата Това до тук прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО. продължаваме...

свен това циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ние Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток. Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет Освен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички цигани. Не знам на каква стойност Тоест истинския ефективен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв. А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв БРУТО., дохода е 190 лв.НЕТО, след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъци Ако пък циганчето е с някакви дефекти ( а малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полага добавка, 70% от МРЗ в БРУТО Така 240 лв. х 70% = 168 лв. След това се прибавят детските от 2 х 35 лв. (двойни детски ), + 20 лв. от Евророма и такова ромче получава 258 лв. детски

Браво! Много точно и изчерпателно казано!

Всичко е вярно,не забравяй безплатното пътуване в градския транспорт.../.Само - мин. заплата е 290 лв./

Сега като увеличават МРЗ на 270 лв., тази сума се вдига от 258 на 279 лв. месечно ! Само две деца да са такива ( от 10 - 20 в семейството) те ще носят по 560 лв. месечно !!! А бременните циганки пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които да ползват и за просия. Не мога да ви кажа колко пари са похарчени за циганите, чрез т.н. "Оперативни програми" (ОП) към Социалното министерство. Но оня ден Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!! А има още 69 вида такива програми и проекти ( общо са 70 ). Колко милиарди изтичат през тях всяка година ? Даже и Тотьо не знае ! Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации) НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА (сметката е от 2010, блога със сметките за 2012 нещо май са го затворили, но беше над 500 на дете месечно минимум, без крадения ток)

нета е пълен с такива сметки, тази е поне на 2/3 вярна и с по-големи цифри е валидна и днес. при това не от 2010...

липсва, примерно грозната помощ при първо даване в детски дом. била за превенция срещу изоставянето на деца. сега ги изоставят, вземат парите и детето, и няколко месеца по-късно прас обратно. забележете: това са сметките на парите, които взема циганката. по веригата, особено със сегашните 'приемни семейства' се харчат поне 3 ПЪТИ повече пари. всички сте наясно, че няма бели деца по тези домове. НЯМА. питайте който се е опитвал да осинови.

Абе ще знаете има резон в тази работа...., както тук е отбелязано масово се водят самотни майки, а всъщност манго, който е баща на децата /или поне на едно/ на Айшето си живее с тях.Те вече и пенсинерите взеха да се развеждат на стари години, но си живеят заедно за да се водят формално самотни и да получават помощи..

Не мисля, че проблемът е в съжителството - ако нямат адресна регистрация по местоживеене, обща собственост и т.н., как едно съжителство ще се доказва - със свидетели?? По важно е: Да се махнат детските надбавки, а хората с деца да плащат по-малко данъци! Който не може да си гледа децата - да не произвежда деца заради детските добавки, и да ги оставя в "домове". "Самотни майки" са само тези, в които в акта за раждане на детето пише "баща незвестен", т.е. - предимно циганите се възползват от тези добавки

шъ потрета: почнаха да се усещат и белите младежи, за това им лепват този закон.

И аз съм за премахване на детските надбавки и за данъчни облекчения, ако имаш деца, но БЕЗ диференциране по доходи! За 1 дете да бъде еднакъв процент за всички, за 2 деца по-голям и т.н. до трето! За повече деца да има специални критерии, които да определят отговорността на родителите!

БЕЗ деференциране на доходите и до ТРЕТО дете. Защото аз като работеща майка с прилична заплата никакви облегчения не получавам от държавата за моите деца - не е ли дискриминация спрямо тях??

циганите се възползват. Това стана масова практика вече и сред българите! Около мен има вече доста съседи, кито се хвалят с това...Правят го заради привилегиите...

Точно за това слагат закон, който ще се прилага само срещу белите и хетеросексуалните. Как така, ще ползват наравно с циганите...

аз нямам нищо напротив бели да го ползват. е, ще ме е яд, че е късно и аз да се включа, но поне няма да е някой, който ще гази с буса сина пред очите ми... дотам стигнахме.

Много двойки се развеждат, без да си правят кеф на "п .....е".Но пред съда, винаги майката е с предимство!За това говори, човека.

Аз не разбирам защо са всички нападни и простотии, които се изписват! Ние с мъж ми живеем на семейни начала. Това не ме прави самотна майка /детето по документи и реално си има баща/, както и не съм видяла никаква помощ от държавата! Не съм имала предимство в ясли, градини, опашки, както и не получавам детски! Да, нашето дете е настоящ Българин и се ползва от всички "облаги", с които се ползват и "законните" деца на народа. С какво ще се ми улени живота, ако съм с халка на ръката?

Колежката ми се разведе /тя живее съгласно закона/, но освен децата, кредитите и псувните нищо не взе след развода! Да кажа, че кредитите са на мъжа, а тя е солидарен длъжник - закона го изисква! Не получава и издръжката на децата, която е по 50 лв на дете! Един приятел се раздели с партньорката си и остави колата си, както изплаща по 200 лв месечна издръжка на общото им дете, както и прави много за тях /въпреки, че вече е законно женен и има още 2 деца/. Е, питам на мен за какво ми е да съм "законна" съпруга? За сега съм обичана партньорка и майка на детето!Не ме плаши брака - още един подпис някъде, една халка на пръста... Но това какво променя в отношенията между хората?

лъжеш, но те разбирам. 100% знаеш каква е разликата в майчинството при теб и при тези, които 'са разписали'. забележи: не с халки а разписали. самата халка не ти реже циганските привилегии, тя е парче метал с дълбока символика.

Когато аз взимах майчиство, то беше фиксирано на 120.00 лв /преди 9 години/. Нямаше разлика в секейния статут! Аз не съм получила никакви облаги от това, че нямаме брак. Но никой не ми се е похвалил да има облаги от брак!

бащите не признават децата си, заради облаги като помощи за самотна майка, точки за детски ясли и градини и т.н.

законът е ВРЕДЕН за българите. вреден е за всички, освен.. за циганите и гейовете. на 1000 цигани има по един бял. законът няма да удари циганите. не удря и 'гейовете'. кого удря? белите, хетеросексуални българи, при това по-адаптивните, които са намерили 'хак' на промангалската, расистка система.

ако си самотна майка, социално слаба, и си 'рискова група' каквото и да значи това на крадлив НГО език, ще получиш за едно дете повече, от колкото разполагат повечето семейства да си гледат едвам-едвам двете дечица. абе, с две думи - не си циганка - няма пари.

ЗАЩО ДЪЩЕРЯ МИ ДА СКЛЮЧВА БРАК С МЪЖ КОИТО Е НАТРУПАЛ ДЪЛГОВЕ С ДРУГА , ИЗЛЪГА Я И ИМАТ ЕДНО ДЕТЕНЦЕ ............ АБЕ МЪЖЕ БОКЛУЦИ!!!!!!!

Споко, с такъйв закон ще подхлъзне дъщеря ти и без брак, а само ако са били заедно няколко месеца.

Аз пък кво да кажа кат на един приятел жена му го изхвърли от апартамента дет си беше негов ама нали по време на брака го е купил завалията и изгоря. И ся тая ква смотана живее там с един арабин. Той моя приятел се поболя кат разбра... аз му обяснявам че жените са еднакви всичките, да си фане там една че да има кво да чука ама да не прай грешката да се жени ама не ме слуша и ся страда още. Та боклуци не са мъжете само . Има и доста отпадък при жените.

май много се лъже дъщеря ти, дай да я поизлъжем и ние....