Борисов посочи, че по стълбовете на съоръжението ще има големи кошнички с цветя.
„Дали сме 300 000 лева допълнително за озеленяване”, каза той.

Премиерът бе категоричен, че не се прави компромис с качеството.
„Това, което на „Тракия” го правихме два пъти - от вчера вечерта 7 км готова магистрала бяха изринати, за да я направят такава, че да е качествена”, каза още Бойко Борисов.

Според него Бургас трябва да гледа малко по-скромно на желанието си да приюти Морска администрация и Пристанищна инфраструктура.
"Това е един дълъг процес, нека започнем първо с ИАРА, а после да мислим за останалото".

Премиерът пристигна днес в Бургас с двама министри - Симеон Дянков и Делян Добрев. Сутринта Борисов разговяра с  кмета на Бургас за домакинството на града за световното по плажен тенис. След това отиде на пристанището на демострационно представяне на високотехнологичен скенер за обработка и контрол на товарите. Той откри и регионалния клон на БНР в Бургас, с който програмите на радиото стават осем. Министър-председателят преряза лентата на напълно обновената сграда на улица „Филип Кутев“ 2 и остана приятно изненадан от вида й. „Станало е много добрe. Сега другите медии ще ви завидят“, пошегува се той.

Премиерът присъства и на церемония по поставяне на символичния камък за начало на изграждането на инсталация "Хидрокрекинг на Гудрон" в "Лукойл Нефтохим Бургас". Това ще бъде най-голямата инвестиция в Европа през тази година - близо милиард и половина долара, подчерта Борисов.
Проектът ще бъде осъществен за 36 месеца, като ще бъдат ангажирани над 3 хиляди души. За част от строителството ще се наемат български фирми-подизпълнители, увери президентът на нефтената компания "Лукойл Нефтохим " Вагдит Алекперов, който заедно с премиера Бойко Борисов постави началото на строителството на комплекса.

Борисов съобщи още, че лично след негова намеса, бургаският футболен клуб "Нефтохимик" ще получи 300 000 лева от "Лукойл Нефтохим Бургас".