Проверен е един от платените паркинги, както и административния офис на клуба. Служителите са били върнати от полицаите при опита си да си тръгнат от работа. Според очевидци, има и отведени лица от органите на реда.
Проверката е част от голяма полицейска акция в морската столица срещу престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества на територията на Варна и региона, съобщиха от Областната дирекция на полицията в града, цитирани от Фокус. Подобни проверки текат на шест различни места във Варна - стадион “Спартак”, частни домове, увеселителни заведения и финансова къща. Вече са задържани 8 души.
На паркинга до стадион “Спартак“ през януари миналата година при полицейска акция бе открит боен арсенал. В торба, скрита в скутер, бяха намерени автомат “Калашников“ със сгъваем приклад и заличени номера, пистолет “Зиг Зауер“ също със заличени номера, газов пистолет “Байкал“, пригоден за боен, граната и общо 54 патрона. Четири дни след това на същия паркинг полицията обезвреди самоделна бомба. Взривената адска машина бе с около 400 грама тротилов еквивалент.
Обектът се стопанисва от президента на футболен клуб “Спартак“ Варна и общински съветник от ДПС Иван Славков. В момента Славков не е в страната, съобщи БГНЕС. По неофициална информация той се свързва с арестувания преди седмица друг общински съветник и съдържател на клубове във Варна Веселин Данов.
Миналата година паркингът бе наблюдаван от полицията във връзка с убийството на наркодилъра Стоян Янев, който беше наръган 13 пъти с нож в бара на баща си на 28 декември 2006 г.
Вижте снимки