Това каза във Варна бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов преди заседанието по делото за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант, цитиран от БГНЕС.
Според Танов международният канал за дрога на Куйович продължава да съществува, а сърбинът е трябвало да бъде разработван по-дълго, за да се стигне до истинските производители на синтетична дрога.
В рамките на два дни Варненският военен съд ще гледа делото за фалшивия паспорт на международния престъпник. Пред съда ще застанат бившият зам.-директор на полицията в Разград Тодор Димов и колегите му от сектора за документи Продан Георгиев и Емилиян Иванов. Според прокуратурата тримата в съучастие са съставили официален документ с невярно съдържание. В обвинението се посочва, че документът със снимката на Куйович е бил издаден през юни миналата година, когато Димов е бил временно назначен на длъжността зам.-директор на ОДП-Разград. В паспорта обаче са посочени личните данни на Красимир Енев от Разград.
„Става въпрос за нарушения от юридическа гледна точка. Димов е професионалист, но оперативният хъс го е подвел”, коментира още Ваньо Танов, цитиран от Дарик радио. Ексначалникът на ГДБОП е един от 25-те свидетели, които предстои да бъдат разпитани на делото във Варна. Сред тях са и бившите главни секретари на МВР Илия Илиев и Валентин Петров. Двамата отказаха коментар преди началото на днешното дело, което продължава и в момента.
Вижте снимки от генералското нашествие