Двете загинали жени са волнонаемни служители в ямболско военно поделение, а двама от тримата ранени мъже са кадрови военнослужещи, съобщи говорителят на ОДП Ямбол Катя Няголова, цитирана от Фокус.
Лек автомобил „Ауди 80” шофиран от ефрейтор Валентин Йорданов Апостолов от под. 52 590 – Ямбол е ударен отзад от ТИР с чешка регистрация и управляван от 43-годишен чешки гражданин. Колата е влачена в продължение на десетки метри, съобщиха от Министерство на отбраната, цитирани от Фокус.
В автомобила са пътували още един кадрови военнослужещ и три граждански лица от под. 52 590 – Ямбол и под. 22 130 – Ямбол. Вследствие на произшествието загиват на място возещите се отзад Христина Тодорова и Тодорка Димова. В болницата в Ямбол са настанени за лечение шофьорът на автомобила ефрейтор Валентин Апостолов, лейтенант Марио Петков и Димитър Тодоров от под. 52 590 - Ямбол.
След оказаната първа медицинска помощ в болницата в Ямбол, лейтенант Марио Петков и Димитър Тодоров са настанени във Военна болница в Сливен. Те са с леки наранявания, които не изискват дълготрайно болнично лечение. Ефрейтор Валентин Апостолов е останал на лечение в болницата в Ямбол. В петък той ще бъде транспортиран с реанимобил във Военномедицинска академия – София. По първоначална информация Апостолов е в кома и с черепно-мозъчна травма.
Вижте снимки от катастрофата