Чешки тираджия уби наши военни в кърваво меле

Две жени загинаха, а трима мъже са ранени при тежка катастрофа, станала около 6.50 часа в четвъртък на пътя Елхово - Ямбол при разклона на село Кирилово.

Обратно в новината

Коментари - Чешки тираджия уби наши военни в кърваво меле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Iskam da kaja na nqkoi hora koito ne sa zapoznati sas slu4aq a govorqt prazni prikazki.Voda4at na Tir-a ne e bil piqn kakto se pi6e tuka , karal e s 70 km/h pri razre6eni 80 ne iskam da za6titavam nikoi ama do golqma stepen i voda4a na audito e vinovno. Sled kato si avariral na patq si ZADALJEN da predopredi6 dr u4astnici v dvijenieto 4rez signali bilo te avariini svetlini bilo to triagalnik bilo to 4ovek ot kolata koito da podskaje 4e ima avariq dori i samo da si zadarji kraka na spira4kata .

Каквото и да се каже, нищо няма да върне човешкият живот. Жалко за семействата на загиналите.Лично аз познавам една от жените - Христина Тодорова, невороятно добър човек. Почивай в МИР. Време е нашите управници да не мислят само как да пълнят собствените си джобове, а да се погрижат за народа и да се създадат строги закони, които да се спезвен от всички. Само тогава ще може да вървим в положителна посока.

Не оправдавам шофьора на ТИР-а, но ако това което пише във вестниците - шофьора на Аудито се обадил на познати че му е свършил бензина??? И затова е спрял. Изглежда доста глупаво....

Съболезнования на близките на загиналите.

Аз като видя, че някой отзад ме притеснява веднага махам крака от педала за газта, ако ще ме блъска да ме блъска с по малка скорост. Един път се стигна до ситуация един с една морга БАРКАС се беше лепнал за мене а аз бях със скъпа за мене лизингова кола която си беше новичка Шкода. И така се стигна до ситуацията аз да спра и той спря на 20 см до задницата ми излязох и го питах да ми обясни защо се е наврял така през цялото време е не можа да каже дума. Разбрах че е тъпанар от класа. От тогава практукувам и друг метод ако някой не спазва дистанция почвам да си мия я предното стъкло я задното набиват спирачки на мига пробвайте.

Аве пътя е отврат,когато пътувам към ямбол почват да ми се включват мигачите сами.Зимата бях се натресъл в една дупка и разбих предницата.ДАКАТО ПЪТЯ НЕ СЕ ОПРАВИ ВИНАГИ ИМА ГОЛЯМА ОПАСТНОСТ ОТ ТАКИВА ТРАГЕДИИ.ЖАЛКО.....

Не пиши глупости, като не знаеш защо и как е спряла колата! ТИР-ът (и не само той) трябва да кара така, че да може винаги да спре. Всичко се случва по пътя и всякакви препятствия. Щом не е могъл да спре, значи 10000000000% е ВИНОВЕН!!!!!!! Да не говорим, че ги е влачил бая метри. И аз карам кола и съм свидетел, че повечето тираджии (особено турците) у нас карат като ненормални, нагли и нахални са, и каквото още се сетиш! Напаст божия са по пътищата! Кретени!!! Когато и да ги застреляш, все ще си закъснял!

В закона ясно е указано че превозното средство което е отзад е виновно. Без значение дали са били спряли или са карали бавно тира е виновен защото той ако си е карал нормално е имал предостатъчно време да ги види и да реагира на този прав участък.

Хина бог да те прости и лека ти пръст.Ти отиде при по-добрите. ЕЙ глупаци не плюйте по хора който не познавате. Лично аз не съм срещал по-разбрарани честни и искренни хора от сем. Тодорови.

Питам докога и не чакам отговор! Ей управници,до кога смърт по пътищата??? Да почиват в мир душите на двете жени. Поклон!

jalko za zaginalite .barzo ozdravqvane na ranenite

Много съжалява за починалите хора. На мен много често ми се случва да избягвам огромни тирове на път за работа.Има един ляв завой който на главен междуградски път на който и аз незнам защо изпреварването е разрешено (има прекъсната линия ) иначе ограничение 50.Там редовно минават тирове с по 100-120 км/час ...представете си как се излиза от квартала ми :)

Този път трябва да е първокласен ,а той дори не прилича на път.Направиха гкпп а пътя не е устроен за такова движение.Няма отбивки няма нищо.Жалко за хората.

Не могъл да спре , се пише по горе , ми като кара със сто , сто и нещо , няма да може да спре. Освен това , някой да е чувал , на камион да му е сваляна тахо шайбата и да му е писан акт за наличие на нарушение (който знае какво е тахо шайба знае за какво говоря). Аз поне не съм чувал. А на нея пише всичко. Кога с колко е карал , кога е спирал и за колко време (няма право да кара повече от 4 часа). В белите държави не се занимават с радари да контролират тировете. Просто ги спират , свалят шайбата и като видят че е карал едикогаси с едикаква си скорост и я е превишил - директно теслата. Ако е карал 4 часа и 5 мин - пак тесличка. И те така. А тук при нас какво става? Куките корумпирани до неусвес. Въобще не си дават сметка кога е безопасно и откого да вземат. Карай всички наред - тираджии , тежки камиои с превишена скорост , пияни до козирката - всички си имат тарифа. Трябваше в отговор на стачката за цените на горивата , да им забранят да се движат в почивни дни и официални празници , та да мирнат тия нещасници. Висока им била цената и не можели да издържат - ми чао , никой не ви кара да раборите насила. Аз колата понеже си я карам на вода , не ми пречи. Тука в тая скапана държавица всички се научиха на свободия. Каквото и да стане - правителството виновно и всеки си затваря пътища. Прави се в този вариянт така - спец. части и после много бой.

за пореден път много, много жалко, не само нашите шофьори, но и чуждите правят кавото им дойде наум у нас, дали в Германия така би карал водача на големия, там идеята му да кара както си иска още в зародиша се бъде унищожена, камерите следят навсякъде, но и нацията им е с друго възпитание, съболезнования на близките на загиналите.

Изобщо не се наемам да коментирам и да предполагам чия е вината за катастрофата.Факт е,че се е случило на кръстовище, така че възможни причини много.Но при всички случаи спецовете са се моткали величествено по терена и съсредоточено и дълбокомислено са разпъвали рулетките.Но очевидно така и не са успели да изградят поне работна хипотеза за причините /при условие, че не е имало странични свидетели/.Но има останали живи и то с леки наранявания.Неуместн е, да се хвърля така в пространството новина от общ характер и то от говорител на ОДП.Ако не беше така повечето от коментарите щяха да бъдат излишни.Впрочем ние, българите сме известни с неумението си да формулираме и конкретизираме нещо, което вече се е случило и оттам идва неумението ни да предвиждаме възможното случване на нещастието.И когато се случи предимно се вайкаме...Жалко за още два нелепо завършили живота!

У Ж А С ... за пореден път...

никъде в закона не пише, че не можеш да спреш - от къде знаеш, че е нямало причина - може някой да се е почуствал зле, може колата да е изгаснала - причини много, а ако това епричината, то тогава определено вината е на шофьора на камиона - ако видиш спряла кола трябва не да даваш газ да я задминеш по-бързо, а ако трябва ще спреш зад нея и след това ще потеглиш.... - а как така реши че са спрели без нищо и че камионът е карал с 80? Това кога са го установили полицаите?

Бях решил да не слагам свои постинги но тук не се стърпявам! Живея в чужбина и все си мислех,че някакси новоприетите към ЕС отговарят на изискванията но не би.Било то Словаци,Чехи или Унгарци са си все един дол дренки.Не спазват правилата и не дават предимство на пешеходна пътека ,да не говорим и,че понякога си карат и в насрещните платна .С две думи са под всякаква критика и ето защо определено смята,че имено водача на камиона е виновен!!!Иначе всички изброени от мен шофьори от държавите са НАЙ-ама НАЙ-примерни в своите си държави.От лични наблюдения го знам.И ако някой иска да ми опонира да ме прощава но казаното от мен не търпи възражения.

Те са семеиство и много добри хора.От дълги години работят в МО, и пътуват по този маршрут.Не незнам каква е пречината за катастрофата, но откакто отвориха митницата този път е много натоварен и опасен..

Не поставяйте всики шофьори под общ знаменател.Ако един доктор е корумпиран и некадърен ,не ознаава,че всики са такива.Ако имаш сестра и тя е к---а,не ознаава,че и моята е такава.Така,че по-обмислени и разумни изказвания,моля.

Естествено, че не твърдя за виновността на тираджията! Но нали всички пътуваме и виждаме разни ситуации по пътищата. Не случайно казвам големи превозни средства, те са по-неуязвими. Дано са си живи и здрави, разбира се! Сещате ли се колко пъти, като са в колона, пропускат леките автомобили? Мноооооого рядко! Мислят, че в този момент другите се разхождат, а те са на работа! Гадничко се държат на пътя, няма що! Жалко за момичетата! Бог да прости!

И аз съм ва мнение че тираджията е виновен.Пътувам често с кола и знам как се държат на пътя!Жалко за загиналите и дано се оправят момчетата!Не военните преди да сте сигурни точно как е станало.За мен тираджията както обикновено бърза и се загледа някъде,леката кола намали скоростта и оня тъпанар се натресе в тях!

към АФ - нито съм експертира в кабина- нито нщо подобно- ама ти май си от пияните тираджии - то това е общестевна тайна че карат като луди и не се съобразяват с лките коли по пътищата - щото на тях нищо им няма при един такъв случай - а за двжищите се в лекия автомобил - виждаш какво става. Опазил ги Господ!

Е не се намери начин да се реши въпроса за тези тирове,бе!!!Нали онези гъзове, депутатите щяха да вземат някакви мерки,мамка им! Какво се случи?Изобщо какво се случба в тази шибана държавица или просто няма такава?

Ужасна трагедия за пореден път... Е, нека не бъдем преднамерени, защото в случая не е опоменато кой е виновен за злополуката, но в една много голяма част шофьорите на камиони са наистина изключително опасни за движението! Баща ми е с дългогодишен стаж като автобусен шофьор и всеки ден вози десетки хора зад гърба си по путища, където трафикът на турски ТИР-ове е доста засилен - побеляха му косите от всекидневни ситуации, в които трябва да избягва турци, връхлитащи върху него с огромните си камиони! Неведнъж е помагал на поредния пиян турски ТИР-аджия, забил се в дърво/канавка или пък е присъствал на катастрофа, в която камион е размазал неков познат в лек автомобил... С две думи, от неговите разкази и от времето,което съм прекарал на дясната седалка или пък зад волана, и аз самият съм стигнал до извода, че шофьорите на камиони в по-голямата си част са друга категория! За тях спирачките за излишна екстра! Те са като онези с огромните джипове - карат срещу теб и не им пука, че могат да те пометат - ако ти не набиеш спирачки и не отбиеш встрани, за да се разминете безпрепятствено, биваш смазан, а както на джипа му се одрасква ролбара, така и на камиона му се пуква бронята и фара... а ти си онзи с лекия автомобил, от който остава само купчина неразпознаваемо желязо и, уви, седмици по-късно се появява и поредната мраморна плоча до пътното платно... Изказвам своите съболезнования за жертвите, подкрепени с надежда, че поне ранените ще се възстановят... П.С. Защо ми се струва, че на снимката към статията е обгорял VW Golf 2...

Ужасна трагедия за пореден път... Е, нека не бъдем преднамерени, защото в случая не е опоменато кой е виновен за злополуката, но в една много голяма част шофьорите на камиони са наистина изключително опасни за движението! Баща ми е с дългогодишен стаж като автобусен шофьор и всеки ден вози десетки хора зад гърба си по путища, където трафикът на турски ТИР-ове е доста засилен - побеляха му косите от всекидневни ситуации, в които трябва да избягва турци, връхлитащи върху него с огромните си камиони! Неведнъж е помагал на поредния пиян турски ТИР-аджия, забил се в дърво/канавка или пък е присъствал на катастрофа, в която камион е размазал неков познат в лек автомобил... С две думи, от неговите разкази и от времето,което съм прекарал на дясната седалка или пък зад волана, и аз самият съм стигнал до извода, че шофьорите на камиони в по-голямата си част са друга категория! За тях спирачките за излишна екстра! Те са като онези с огромните джипове - карат срещу теб и не им пука, че могат да те пометат - ако ти не набиеш спирачки и не отбиеш встрани, за да се разминете безпрепятствено, биваш смазан, а както на джипа му се одрасква ролбара, така и на камиона му се пуква бронята и фара... а ти си онзи с лекия автомобил, от който остава само купчина неразпознаваемо желязо и, уви, седмици по-късно се появява и поредната мраморна плоча до пътното платно... Изказвам своите съболезнования за жертвите, подкрепени с надежда, че поне ранените ще се възстановят... П.С. Защо ми се струва, че на снимката към статията е обгорял VW Golf 2...

Склонен съм да вярвам, че вината не е на шофьора... Колата ако е изскочила пред него какво да направи човека?!?! ТИР-а не спира за 10м както каза колега по-горе. Или пък наистина ако са били спрели на пътя без всякакви обозначения... Аз с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм вуждал аварирал автомобил който да си е сложил триъгълник на 50м...

не знам какво представлява това кръстовище, но ако си представим как завършва магистрала Тракия под Ст.Загора ми се струва, че проектантите на тези пътни съоръжения се стараят да изправят на нокти шофьорите, а не да проектират безопасни такива. Кое не е безумие в тази държава?

от АФ , а ти откъде знаеш , че повечето чуждестранни шофьори са на волана след употреба на алкохол , явно доста такива си инспектирала директно в кабините им ! Та затова си и потресена , добре са те потресли имам предвид

вкарвайте го в затвора

Извиняваи ама аз самият карам камион до Германия и Франция.Надали имаш представа колите какви пируети правят и че, не ни броят за нищо, решава да се престроява и си минава.А тука вината е на наще били са спряли на шосето без авариини без нищо, камиона е карал с 80.

Това няма ли някога да има край!

лека им пръст...

Колата е влачена в продължение на десетки метри, съобщиха от Министерство на отбраната - ako beshe buden i newinen, shteshe da e sprjal.

Това, че имах хубави камиони и че има добри шофьори незначи, че не може да са виновни. нека обаче не изказваме мнение без да знаем какво е станало. Обикновено в такива ситуации вината е на движещото се отзад превозно средство, но може и да е на колата. Наскоро попаднах в такава ситуация - движех се на път с предимство, на 10 метра пред мен друга кола. Видях, че от разклон идва кола, която намали и пусна движещата се пред мен кола, но изкочи без да очаквам. Добре, че колата има спирачки и гуми и успях да намаля без да се блъсна - затова истини много - може да е тира, който е карал прекалено бързо и близо, или колата, която е изкочила пред него - в този случай е нормално да бъде влачена дълго - камион не спира в рамките на 10м. И нека вместо да оплюваме - да се замислим ние как караме, дали спазваме дистанция и дали спираме на знак стоп, дали псуваме, когато някой кара с 50 в града и спира на знак стоп и нека от днес да тръгнем 10 мин по-рано, отколкото никога да не стигнем....

Причината? Сигурно тираджията е нанкал на волана след поредната ракия и е решил да дремне до капитан андреево и ето го резултата

Ако имахме по-хубави пътища с по две ленти в едната посока много катастрофи щяха да се избегнат. Но парите както винаги нестигат. Ако имахме полиция която хваща всички а не само тези със стари коли нямаше да се кара така. Ако всички спазват ограниченията катастрофите ще са с пъти по-малко.

jalko e:( Putq nqma nosimost,nujen mu e remont,celiq e raznebiten ot kamionite(ako tova moje da e pri4ina za tragediqta)

Ако има участник в катастрофа или в друго произшевствие който е военнослужещ то е виновен той-така е според военна прокуратура!!!