Това съобщи лидерът на партията Яне Янев, цитиран от БГНЕС. На 21 юни 2008 г. в града на розите се провеждат извънредни избори за Общински съвет.
Жалбата е за "нарушаване на изборното законодателство в хода на предизборната кампания". Тя ще бъде официално внесена в ОИК. Адресирана е и до прокуратурата.
Янев определи предизборната кампания в Казанлък като търговията на "Капалъ чарши", и обвини кмета на Казанлък, че е превърнал Общината във феодално владение и е обезличил политическите партии.
Народният представител подчерта, че кметът Стефан Дамянов е допуснал в Общината да се разиграват схеми и мрежи, които дават възможност да се търгува с избирателите. Янев изтъкна, че "полицията и Прокуратурата в града не предприемат нищо да спрат "Алъш вериша на гласове".
Лидерът на РЗС отново призова депутатите да упражнят цялото си влияние, за да спре купуването на гласове в Казанлък.
Според мен купуването на гласове е някакъв измислен мит за отклоняване вниманието от реалния проблем”, заяви за „Фокус” председателят на ФАГО Кирил Вътев. „Не бих се доверил на никой да му платя, за да гласува за мен, след като няма условия за контрол", допълни той.
Вижте договор за агитация на избиратели