С това той опроверга слуховете, че причина за отвличането му са дългове към криминалния свят, предаде БТА.
За доброто си физическо състояние след отвличането предприемачът посочи, че се дължи на добрия му ген. Киров коментира и слуховете, че фирмата му фалира. Той заяви, че това не е така и през миналата година е имал приходи над 227 милиона лева.
Киров посочи, че все пак отвличането му се е отразило негативно върху бизнеса му.
Бизнесменът разказа някои подробности около самото отвличане. Бил е отвлечен от четирима души с качулки, които го вкарали в джип. По пътя колата е била сменена, а впоследствие той е бил вкаран в помещение, с големина 2 на метър и половина. Киров заяви, че похитителите му са се интересували от това той да остане жив и му осигурили храна и го попитали дали приема някакви лекарства.
В продължение на няколко дни отказвал да яде и отслабнал с осем килограма. Първоначално Киров получавал суха храна, но в последствие започнали да му носят и готвена. Той обаче ял само краставици и сирене.
На втория ден върху предприемача било оказано физическо насилие и той заяви, че може би дори има счупени ребра. Докато е бил в плен той е бил вързан за едната ръка с верига. Била му е предоставена възможност да напише три писма на сина си.
Синът на отвлечения бизнесмен - Иван Киров, разказа, че е оставил парите на място, обозначено със светлоотразител на магистралата. Два дена след това той не е имал контакт с похитителите. Комуникацията с тях се е извършвала само чрез ес ем ес-и. Иван Киров посочи, че през дните в които баща му е бил отвлечен се е срещал с хора, които са преживели отвличания, включително и с Ангел Бончев, за да черпи опит.
Вижте пресконференция със самия Киро Киров