Според източник на силите за сигурност, много хора са загинали, скачайки от прозорците на третия и четвъртия етаж на шестетажната сграда, за да се спасят от пламъците на избухналия от взрива пожар. Между жертвите има жени, деца, охранители и чуждестранни гости, предаде Франс прес, цитирана от БГНЕС. Атентатът е извършен с кола бомба, като целта му е била петзвездния хотел. Взривът е станал пред входа на хотела.
Местна телевизии показаха кадри на изнасяни от мястото на взрива тела и бягащи окървавени хора пред хотела, предаде Асошиейтед прес. Десетки линейки пристигнаха на мястото на взрива. От силата на взрива са изпочупени и стъклата на околните къщи. На две места в хотела избухна пожар. На сградата са нанесени сериозни щети. Най-малко 20 коли, паркирани пред Мариот, са унищожени от взрива.
Хотел Мариот е един от двата най-големи хотела в пакистанската столица, припомня Франс прес. Никой засега не е поел отговорност за атентата.
Съединените щати осъдиха бомбения взрив, предаде Франс прес. се казва в изявление на говорителя на Съвета за национална сигурност Гордън Джондроу. "Това е напомняне за опасността, с която всички се сблъскваме. САЩ са с демократично избраното правителство при това предизвикателство", се казва в изявление на говорителя на Съвета за национална сигурност Гордън Джондроу. Вижте снимки от мястото на адския взрив/a>