Предложението беше внесено в комисията по местно самоуправление на Столичния общински съвет (СОС), съобщи БТА.
Предложенията са освен регистрационен талон за каруците, за тях да бъде издаван и регистрационен номер, който да се поставя на задния капак или друго подходящо място. От инспектората предлагат също районните кметове да предприемат действия за регистрирането на всички превозни средства с животинска тяга до края на годината. Предлага се още контролът по придвижването на каруците да бъде вменен на столичната полиция и КАТ.
Според общинарите за нарушителите с дървени коли, които отказват да се легитимират, трябва да бъде осигурено място за принудително задържане, с необходимите условия за престой на животните. Те да бъдат освобождавани след изпълнението на всички условия за регистрация, а престоят им на охраняваната площадка да се заплаща, искат още от инспектората.
Оттам предлагат смесена комисия с представители на СОС, дирекция "Транспорт", районните администрации, "Екоравновесие" и ромски организации да намерят оперативно решение за преодоляване на проблема с каруците в столицата до приемане на промените в наредбата.
Вижте перфектно паркиране на каруца