Това стана за първите два часа (от 11.00 до 13.00 ч.) в първия организиран от ГЕРБ, ДСБ и СДС ден от кампанията „Аз съм европеец“. Очаква се от понеделник във всички райони на София да бъдат разкрити допълнителни пунктове, които ще работят в часовия пояс между 17.00 и 19.00 ч.
Стотици пловдивчани се събраха в центъра на града, за да подкрепят протестната подписка "Аз съм европеец", предаде БГНЕС. Инициаторите, местната структура на ДСБ откриха няколко пункта в Пловдив и раздаваха формуляри - заповед за уволнение на правителството. Местните лидери на ДСБ и общински съветници Даниела Желязкова и Спас Гърневски скандираха "Долу БСП!" и развяваха плакати „Има и друга България!“ и „Прогонихте децата ни чужбина!“. Посланието на кампанията е, че въпреки че правителството уронва престижа на страната ни пред ЕС, българите трябва да се чувстват европейци и да настояват за по-добър начин на живот.
Само за 2 часа над 500 варненци разписаха заповеди за уволнение на кабинета. За същото време 1500 бургазлии подписаха “заповеди за уволнение“ на правителството. Кметът на Бургас Димитър Николов също се разписа за уволнението на тройната коалиция.
Около 3600 души в Шуменска област подкрепиха протестната подписка срещу правителството, организирана от местните ръководства на ГЕРБ, ДСБ и СДС. Това съобщи за БТА заместник-председателят на ДСБ в Шумен Васил Тодоров.
Чрез подписката работодателите на българското правителство - избирателите, дават оценка за управлението му. Това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се ключи в подписката в Русе.
Подписи ще се събират до 20 септември, а на 21 септември се очаква опозицията заедно с представители на синдикатите, неправителствените организации и бизнеса да се съберат на кръгла маса, на която ще обсъдят резултатите от кампанията „Аз съм европеец“.