Проектът на Пит „Да го направим както трябва“ цели възраждането на Девети долен район в Ню Орлиънс, който бе разрушен почти напълно от стихията през 2005 г., предаде БГНЕС. „Нашата цел са 150 къщи“, каза Пит близо до мястото, където дигата на Промишления канал се скъса при преминаването на „Катрина“ и водата заля цялата околност. „Но няма причина да не построим 1 000 къщи, да не построим 10 000 къщи, да не построим 100 000 къщи“, добави той.
Брад Пит, който заедно с актрисата Анджелина Джоли притежава къща в историческия Френски квартал в града, заяви, че новите къщи ще използват енергоспестяващи прибори и „екологични“ материали и ще струват средно по $150 000. Пит бе сериозен критик на колебливите усилия на правителството да построи отново Ню Орлиънс и затова работи с групата защитници на околната среда „Global Green USA“ върху отделен проект за възстановяването на града.
Актьорът обеща да дари $5 млн. за проекта „Да го направим както трябва“ на пресконференция в Ню Йорк през септември. Международен екип от 13 архитектурни фирми представи дизайна за еднофамилните къщи, първите от които трябва да бъдат завършени през май 2008 г. Те ще бъдат изградени така, че да издържат на евентуални бъдещи наводнения.