73-ма се съобразиха с искането на главния прокурор Борис Велчев да започне наказателно преследване срещу депутата, 22-ма гласуваха против, а 18 се въздържаха. В четвъртък временната парламентарна комисия по искането на Велчев прие с 4 гласа "за" и 1 "против", че има данни за образуване на наказателно преследване.
Ноев катастрофира на 7 април 2007 г. вечерта на магистрала "Хемус". Оказа се, че е карал употребил алкохол. Кръвната му проба отчетe 1,2 промила алкохол в кръвта. За такова престъпление Наказателният кодекс предвижда до 1 г. затвор.
Ние няма да стоим мирно, а ще пищим, така че да ни чуят всички, закани се зам.-председателят на ПГ на “Атака” Павел Шопов, цитиран от "Фокус". Той определи свалянето на имунитета като “политически акт”.
Шопов прочете статия във всекидневник, в която пише, че Ноев е шофирал пиян и на автомагистрала “Тракия” и е убил човек. Инцидентът с Ноев стана на магистрала “Хемус” и никой не пострада. По тази причина Шопов обвини и медиите, че застават срещу “Атака”.
Ние сме против депутатския имунитет изобщо, но тук се прилага двоен стандарт, за да се нанесе удар срещу един човек от "Атака", коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров. "Имунитетът на циганския барон Тома Томов, който е депутат от БСП, не беше свален, макар за него да има данни, които могат да го вкарат за 15 години в затвора, каза той. По думите на Сидеров това е двойният стандарт в една държава, в която главният прокурор казва, че трябва да се докаже невинност, а не както е в правовите държави - да се докаже виновност.
В четвъртък Ноев се оплака, че от прокуратурата го натискали да се откаже сам от имунитета си. В замяна му предложили да се размине с глоба 200-300 лв.
По време на дебатите в НС в четвъртък от “Атака” призоваха решението на временната парламентарна комисията по случая "Ноев" да бъде преразгледано, тъй като поради особения статут на комисията решенията трябвало да се вземат със задължително присъствие на всички членове. Решението на комисията бе взето от 5 от общо 9 члена на комисията.
Междувременно Сидеров обяви, че се водят разговори с депутатите, напуснали групата и станали независими народно представители, да се върнат в редиците им.