Румънка роди в кола на пожарната заради снежна буря

stat
09:45  |  21 април 2017 / Редактор Таня Тодорова / обновено преди 15 минути

Бременна жена роди тази сутрин в специален автомобил на пожарната служба, тъй като пътищата в Североизточна Румъния са блокирани от сняг.
Говорителката на инспектората за извънредни ситуации в Яш Силвия Болохан съобщи, че жената е родила в специален автомобил на пожарната служба, като е била асистирана от медицинска сестра от Спешна помощ в Яш.

Майката и бебето са добре, уточни Силвиу Болохан и допълни, че в района движението се осъществява при зимни условия, а много пътища са блокирани от паднали дървета и клони.

Над 3000 полицаи и близо 2000 специализирани автомобила са задействани във връзка с неблагоприятните метеорологични условия в Румъния, съобщи Генералният инспекторат на румънската полиция, цитиран от Аджерпрес и БТА.

В много райони на страната движението е затруднено от снеговалежа, има и затворени пътища. От снощи черноморските пристанища са затворени за корабоплаване, заради силен вятър.

Вестник "Котидианул" съобщава, че електроснабдяването в редица селища в североизточната част на страната е нарушено заради падналия сняг и силния вятър. Обявен е оранжев и жълт код за снеговалежи, валиден до днес, допълва вестник "Либертатя".

През Румъния преминава циклон, който донесе застудяване и обилни снегове. Изключително студено е и в столицата Букурещ, където температурите в събота сутринта се очаква да паднат до минус 2 градуса по Целзий, посочва вестникът.

Много райони в Европа пострадаха от необичайна за това време на годината студена вълна, с отрицателни температури и сняг, затрудняващ трафика. 20 души пострадаха вчера при верижна катастрофа с 40 коли по време на силна снежна буря в североизточната част на Словакия.
Последно в По света


Бжежински - от емигрант до главен съветник в Белия дом

Също като своя предшественик на поста* Хенри Кисинджър, преселник от Германия, Збигнев Бжежински пристига в страната като емигрант от Европа.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?