Още днес облачността ще се увеличава и ще започнат слаби превалявания от дъжд, в северозападните райони - от леден дъжд и сняг. Температурите до края на деня южно от Стара планина ще бъдат от 4 до 9 градуса, в Дунавската равнина - между минус 2 и плюс 3.

През нощта и утре валежите ще се усилват и ще обхващат по-голямата част от страната. Освен в Северозападна България все още ще бъдат от дъжд. Възможни са поледици. През нощта срещу неделя валежите ще преминат в сняг над по-голямата част от страната, освен в централните и източни части от Горнотракийската низина и по Черноморието.

В неделя обстановката ще се усложнява още повече. Ще вали над цялата страна, като интензивни снеговалежи ще има е североизточните райони, Родопите и Югоизточна България. Ще се образуват преспи и навявания.
В западните райони преваляванията ще бъдат значително по-слаби.

През деня температурите ще останат отрицателни в по-голямата част от страната - от минус 5 до плюс 1 градуса.

В понеделник преваляванията ще спират в западните и южни райони, но на североизток до ранния следобед все още ще превалява сняг.

Ще бъде студено, с минимални температури от минус 9 до минус 4, на места в Северна България и котловините - до минус 10-12 градуса. Максималните температури ще са от минус 4 до плюс 2 градуса.

Във вторник ще остане студено. Привечер над югозападните райони ще започнат нови превалявания от сняг, които през нощта и в сряда ще обхванат Южна и Източна България, но се очаква в сряда да спрат.

В четвъртък температурите ще започнат бавно да се повишават.

Очаквайте актуалните ни прогнози в следващите часове и дни на vremeto.dir.bg.
АНКЕТА: Искате ли да завали сняг?