Сигналът за горящия автомобил е подаден около 4 часа, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти, в случая стопанска постройка.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В момента се извършва втори оглед в присъствието на специалисти по пожарна безопасност.

Разпитани са свидетели, назначена е пожаро-техническа експертиза и са взети натривки от ръцете на две лица.

Продължава издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства под ръководството на Окръжната прокуратура във Враца.

Това е поредна атака към мен и моето семейство. В село Галиче вече не се живее. Това е осмо досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Това е третата кола, която ми палят. Запалиха ми заведението. Разбиха фермата на баща ми. Ежедневно ме заплашват. Това е геноцид спрямо моето семейство”, заяви пред Нова телевизия собственикът на колата Веселин Тушинов, който е дългогодишен опонент на кмета на село Галиче Ценко Чоков.

Конфликтът между двамата е заради обвинение на самия Тушинов, че Ценко Чоков е заграбвал евросредства и е злоупотребявал със земеделски земи. Друг проблем между двамата – Тушинов бил посечен с брадва.

Имам кореспонденция, в която ме заплашват директно. Имам и шестима свидетели за това, но няма подвигнати обвинения”, добави Тушинов.

В края на януари главният прокурор Сотир Цацаров разпореди цялостна проверка на кметството в Галиче. За целта главният секретар на МВР Георги Костов пък нареди специализирана операция на прокуратурата.

В началото на март Районната прокуратура в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу кмета на Галиче Ценко Чоков за документно престъпление. Той е с наложена мярка за неотклонение "подписка".