Отсечката от 4 километра беше изцяло обновена с 1 млн. лева от републиканския бюджет.

Участъкът не е ремонтиран основно от 70-те години и сега се очаква катастрофите да намалеят.

На церемонията по откриването присъства Сидеров, който е депутат от региона и с чието съдействие ремонтът е завършен преди зимния период.

Преди заедно с областния управител на Ямбол Димитър Иванов и кмета на Стралджа Атанас Киров да прережат лентата, депутатът от "Атака" каза:

Чувствам се като премиер малко, досега не съм рязал ленти”.

След това той допълни:

"Още в началото на мандата ми заявих, че ще бъда лобист на областта. Пътят в Стралджа стана първи. Важно е, че министър Нанков реагира бързо и за 3-4 месеца беше ремонтиран този пътен участък. Чувствам се добре и щастлив, когато хората оценяват какво правим Това е истинската политика".

Той подчерта, че от началото на 2018 г. започва доизграждането на новата болница в Ямбол, която жителите на града и областта очакват повече от три десетилетия. Говорил за това с финансовия министър Владислав Горанов, тъй като са необходими около 12.5 млн. лв.

„Поставил съм въпроса в няколко разговора с премиера Борисов и получих уверението му, че от началото на годината започва доизграждането й”, подчерта съпредседателят на Обединени патриоти и се пошегува, че тогава ще покани Бойко Борисов да среже лентата.

По повод актуалните политически скандали лидерът на "Атака" коментира, че управляващата коалиция в момента е стабилна и няма опасност да се разпадне. Според него обвиненията от страна на опозицията са неоснователни.

"И вотът няма да може да мине и това разтурване или демонтаж, за който говорят някои политически сили (ДСП - б.р.), няма да се случи", добави той, цитиран от БНР.

По повод филма на депутатката от БСП Елена Йончева "Граница" Волен Сидеров каза, че това е автогол и дискредитиране на България преди председателството на ЕС, както и опит да се заглушат проблемите в левицата.