Разказите за скъпи вечери и пътешествия в чужбина на лидера на "Атака" идват, след като се разбра, че той е бил в Куба заедно с близката си депутатка Деница Гаджева.

Разпространените снимки на Сидеров от плажа "Варадеро" бяха последвани от нова серия фотографии, на които се вижда, че е отседнал в петзвезден хотел в Париж и е бил във Венеция. Снимките, публикувани от информационна агенция, са правени през 2008-2009 г., очевидно от негов близък човек.

По този повод вчера Бойко Борисов коментира, че най-вероятно Ахмед Доган организира тази кампания срещу Волен Сидеров, за да го "замени с друг проект".

Той пръскаше хиляди левове за по една вечеря, пиеше алкохол за хиляди левове. Поръчваше се, например, бутилка водка за 1000 лв., вино за 700 лв. За един обяд на 7-8 души са правени сметки от по 4000 лв., но съм чувал и за доста по-баснословни сметки”, разказа днес ексдепутатът Стоян Иванов пред двете телевизии.

Той уточни, че лично е присъствал на такива събития, на които Сидеров не му давал да си плаща собствената сметка, за да вземе касовите бележки и да оправдае разходите. Най-вероятно са от партийната каса, предположи Иванов.

Не искам да влизам в клюкарска история – всеки има право да си хване млада любовница, но когато се прави с парите от партийната субсидия и след като е обещавал на избирателите си справедливост…”, възмути се той и подчерта, че посещението на Сидеров в Куба неслучайно е съвпаднало с рождения ден на Деница Гаджева.

За престой на двамата в парижкия хотел „Льо Морис” около рождения ден на депутатката миналата година пък разказа съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов пред bTV. Той показа фактури от хотела, за които твърди, че са оригинални и не са изнесени за първи път.

В този хотел отсядат шейхове, хора, които притежават милиарди. Били са там една седмица, нощувката струва 1100 евро. Във фактурата има графа наемане на лимузина с шофьор за 1700 евро. Цялата сметка е на стойност 14 808 евро”, обобщи Касабов.

Той заяви още, че лидерът на „Атака” притежава пет офшорни сметки, всяка с по 100 000 долара и попита защо, след като е сезиран и главният прокурор, никой не пита откъде са тези 500 000 долара.  

Пред Нова тв бившият шофьор на "Атака" Ивайло Нинов също разказа как Сидеров е харчил огромни суми, като например 200-300 лева за една пура. По думите никой не знае колко пари има в пликовете с дарения за социално слаби, които от партията раздават от субсидията си, а колко се отчитат като разход. 

Телевизията пусна запис от разговора на свой репортер със служителка на парижкия хотел „Четири сезона”, която потвърждава, че Волен Сидеров е бил "за последно" техен гост през 2009 г. Той е останал там шест нощи и е бил в компанията на друг човек. Целият престой е струвал близо 15 000 евро.

Първоначално той е резервирал стая делукс. Но когато дойде, ние му предложихме да погледне един от нашите апартаменти. Предложихме му специална цена – 2495 евро на вечер”, уточни служителката.

По този начин от Нова тв опровергаха "Атака", откъдето заявиха, че от въпросния хотел отричат да са давали каквато и да било информация.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ: ГЕРБ поиска оставката на Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията.