По-рано вчера на електронните пощи на много медии бяха изпратени снимки на Сидеров, за когото се твърди, че е на кубинския плаж Варадеро.

Според агенция "ПИК" в компанията на Сидеров и Гаджева са били депутатите от "Атака" Калина Балабанова, Миглена Александрова и Илиян Тодоров. Всички отседнали в 5-звездния хотел "Мелия Варадеро".

От агенцията получили подробности от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Преди години Симеонов бе съпартиец, приятел и кум на Сидеров и бившата му съпруга Капка, но напусна "Атака".

В интервю за "Нова телевизия" Деница Гаджева обясни, че целта е била двустранен контакт с кубинската държава. От "Атака" били единствената българска делегация, приета в парламента на Куба. Посланичката на Куба Тересита Капоте уредила срещата.

Срещнали се с депутата Йоланда Ферер и й предали декларация.

Гаджева каза, че визитата не била уредена през парламента ни, затова от партията си поели разноските.

За посещението обаче няма съобщение от пресцентъра на партията.

То съвпаднало с рождения ден на Гаджева - тя е родена на 6 декември 1982 г. в кубинската столица Хавана.

Запитана дали Йоланда Ферер също е била на плажа, Гаджева пък обясни днес:

„Волен Сидеров е на плаж. Това е прекрасно. Волен Сидеров може за си позволи да ходи на плаж за разлика от тюлена Борисов, който не може да си го позволи, или от Искра Фидосова, която също не може да си го позволи, просто защото изглежда доста добре за възрастта си”. 

Пред bTV Илиян Тодоров от "Атака" каза междувременно, че целта на посещението била "изследване на корените на колониализма".

Според него на снимката може и да не е Сидеров.

„Не виждам да е Волен Сидеров. Не знам къде сме били, за първи път бяхме в Куба, бяхме в Хавана и обикаляхме доста места”
, коментира той, уточнявайки, че морето и пясъкът на плажа може и да са на Обзор. 

Тодоров каза също, че платили с лични пари за визитата. На него му излязла 2500 лв.
Добави, че са били няколко дни в Куба, върнали се вчера.
Не си спомни на кои места са били, освен Хавана, защото бил за пръв път в тази държава и не ги разпознал. Но им показали най-хубавите места в Куба.

Тодоров влезе в пререкания с водещите на сутрешния блок, ядосан дали е на разпит.

Той поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде попитан с какви пари е пътувал до Израел на среща с Бенямин Нетаняху и с какво средства зам.-председателят Цветан Цветанов обикаля Европа в момента.

Късно снощи Борисов написа в профила си във Facebook, че докато коалиционните партньори на Сидеров приемат бюджета, той се пече на плажа на мафията в Куба Варадеро

"А този човек е шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Това е падението на този парламент",
коментира бившият премиер.

При гласуването на първия вот на недоверие към кабинета (на 27 септември) почти цялата ПГ на “Атака” беше на посещение в Брюксел, което също предизвика скандал. Тогава управителката на заведение разказа, че българските депутати са прекалили с алхокола са се държали неприлично.