Протестиращи, които се движеха и в двете платна на бул. „Цариградско шосе” в посока хотел „Плиска” по време на големия протест на 10 ноември, изгориха билборд с изображение на лидера на „Атака” Волен Сидеров и телевизия „Алфа”.

Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда, предаде "Фокус".

На мястото, където беше този билборд, протестиращите сложиха изображение на Пламен Орешарски, изобразен като скелет.

Всеки плакат с изображение на Сидеров и рекламата на телевизия Алфа, който е залепен по бул. „Цариградско шосе”, бе замерван с камъни и различни предмети, докато не бе скъсан. 

Недоволните граждани скандираха „Извинисебе”, „Оставка”. В района имаше засилено полицейско присъствие.

Реакция на "Атака"

Депутатът от партията Десислав Чуколов написа в профила си във фейсбук:

"Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие. Полицията на льохмана Йовчев им се радва".

„Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ - София Даниел Пашов. Това стана ясно от позиция, разпространена от партията.

„За пореден път органите на МВР от 1-во РПУ - София бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата", посочват от партията.

Причината за недоволството на „Атака" е изгореният от протестиращите днес билборд с изображение на лидера на „Атака" Волен Сидеров, рекламиращо телевизионен канал.

„Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда. До момента няма информация за задържани лица за разрушаване на частна собственост", посочват от "Атака".

"Телевизия „Алфа" разполага с кадри, на които свидетел разпознава един от подпалвачите - Асен Генов. Генов трябва да бъде незабавно задържан за криминален вандализъм", допълват от партията.

Вижте повече за големия протест на 10 ноември>>