Това стана ясно след среща между представители на търговските вериги и представители на Българска агенция по безопасност на храните.

Срещата бе по инициатива на търговските вериги, където има големи количества годни пилешки продукти, които обаче не отговарят на новата наредба.
Според нея съдържанието на влага в пилешкото месо трябва да бъде не повече от 4,3%, като водата в продуктите трябва да е само такава, която се поддържа физиологично в птичия труп, без да бъде допълнително добавяна.

Българска агенция по безопасност на храните е взела предвид,  че продуктите са годни за консумация и "с оглед на икономическата ситуация", удължи срока, в който могат да бъдат продадени.

Не трябва в условия на финансова криза да бъдат унищожавани такива големи количества годна храна”, заяви д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на агенцията по безопасност на храните.
„Затова правим тази отсрочка, а търговците от своя страна, чрез съответните пазарните механизми, поеха ангажимент да реализират наличните количества пилешко в рамките на месец”, допълни той.