Столичното Второ РПУ търси съдействието на гражданите за установяването на самоличността на починал мъж. На 2-ри август 2023 година по време на обход в района на Централна жп гара служители от Зоналното жандармерийско управление намират тялото на човека

Той бил облечен с черно яке, тъмнозелена тениска с дълги ръкави, черен анцуг със сини кантове и бели маратонки. В него е открита мъжка черна чантичка със сумата от 109 лв. и отворена кутия цигари.

При извършената медицинска експертиза било установено, че причината за смъртта е масивен инфаркт на миокарда. Видимата възраст на починалия е между 65 и 75 години, ръст около 170 см, нормално телосложение, коса-бяла, брада-бяла с дължина около 1 см. Мъжът има отличителен белег - татуировка, изобразяваща плетеница от риби, разположена вдясно на гърдите под мишницата.

След обявяването му за издирване и в рамките на полицейските действия, експерти от НКК изработиха снимка с помощта на фоторобот.

Гражданите, които имат информация за самоличността на мъжа от снимката, могат да сигнализират на тел. 02/9820838 и 02/9820820.