Така той отговори задочно по bTV на общинския съветник Владимир Каролев, който по-рано по същата телевизия обяви, че на днешното заседание на Надзорния съвет на НОИ трябва да бъде взето подобно решение.
Министърът заяви, че е отменил заседанието на надзора и в никакъв случай няма да допусне тази сделка.

Каролев разкри, че НОИ обсъжда закупуването на две сгради в Пазарджик на обща стойност 1 980 300 евро. Цената на квадратен метър площ била 1150 евро.

"Ние заварихме над 2 млрд. лв. дефицит във Фонда за пенсиите и един неработещ модел. През 2017 г. дефицитът ще е нула и ще започне натрупване във фонда. Увеличаването на всички пенсии ще стане, само когато излезем от дефицита", заяви още социалният министър.
Според него това, което се предлага като реформи, е един устойчив модел през следващите 25 г.

Има вероятност минималната работна заплата да се повиши от 1 юли догодина, но това е въпрос на преговори, каза по-късно Тотю Младенов, цитиран от БТА. Той вече е разговарял с финансовия министър Симеон Дянков и с депутатите от ГЕРБ догодина да има сериозна дискусия по темата и минималната работна заплата да започне постепенно да расте.

Тя, освен фискален и икономически, има и социален елемент, допълни социалният министър. Според него не е нормално минималното възнаграждение, след удръжките на данъци и осигуровки, да е по-малко от линията на бедност.

Вчера правителството взе решение прагът на бедност да бъде замразен и през следващата година отново да е 211 лв. Младенов припомни, че българското правителство е поело ангажимент в рамките на стратегията "Европа 2020" до края на 2020 г. да се намалят с 260 000 хората, които са в бедност, включително и работещите бедни.