Двама младежи са задържани в Седмо районно управление след свада в общежитие на Студентски град, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал след 2ч. тази нощ. Полицаите получили сигнал за кавга в стаята на студентка от общежитие.

Пристигналите на място полицаи открили в стаята на студентката трима младежи, двама от които с прорезни рани. Оказало се, че малко преди това бившият приятел на момичето пробол в гърба настоящия, а след това се е самонаранил. В стаята е присъствало и трето момче от Кърджали. За щастие 25-годишният мъж не пострадал тежко и на място му била оказана медицинска помощ, като не се наложило настаняване в болнично заведение. И тримата участници в свадата били криминално проявени.

Това е втория случай в Студентски град само за месец, когато се размахват ножове. 19-годишният Марио Данчев от Перник бе убит с нож в Студентски град в началото на март. Момчето почина след масово сбиване в стая на общежитие в блок 23. След инцидента министерството на образованието и ръководството на вузовете решиха да затегнат контрола в Студентските общежития. Бе решено общежитията да преминат под контрола на вузовете, а провинилите се студенти да бъдат гонени от тях. На студентите бе наложен вечерен час в 22 ч.