Решението е такова, тъй като няма доказателства.

Вчера прокуратурата съобщи за трима задържани в подготовка за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като деянието е останало неизвършено поради независещи от тях причини, твърди прокуратурата.

Съдът днес заседава в МВР- болница, защото един от арестуваните е бил в прединфарктно състояние и е в интензивното.

Заради мястото на разглеждане на мярката, заседанието беше закрито за журналисти.

Прокуратурата искаше тримата да бъдат задържани за постоянно.

Николай Хаджигенов, адвокат на един от тримата задържани, коментира по-рано, че подобно заседание на съда в болница е незаконосъобразно. По думите му Христов в момента е на системи и не се знае доколко е адекватен.

Защитникът заяви, че в постановлението за привличане като обвиняеми на тримата не са посочени нито какъв е механизмът на убийството, нито конкретна дата или място на извършването на престъплението, а единствено, че е извършено през май.

Няма факти, мотиви, поръчка, няма нищо, подчерта се Хаджигенов.

Решението на съда не е окончателно делото е насрочено за четвъртък, 19 юни, в Апелативния съд.

Адвокат Хаджигенов каза, че тримата задържани са дългогодишни приятели и се познават с банкера Цветан Василев. Дали имат познанство с Делян Пеевски обаче адвокатът заяви, че не знае.

Той добави, че в разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Пред bTV адвокатът на Георги Христов посочи още, че клиентът му е търговец, с две фирми, две висши образования, женен, с две деца. "Той има бизнес с "Булгартабак" и не е криминално проявен", уточни адвокат Николай Хаджигенов.

Според него делото е поръчково.