"Лев корпорация" криминална корпорация ли е, попита той в сутрешния блок на БНТ, цитиран от БГНЕС.

Миналата седмица лидерът на РЗС Яне Янев обясни, че има свидетел, който  знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми на "Лев корпорация", сочена за близка до Алексей Петров. Дни по-късно свидетелят Асен Урманов, който работел през 2005 г. в "Лев корпорация", каза, че Петров го помолил да занесе 5000 лв. на ГЕРБ. Урманов дал парите на Цветанов (тогава зам.-кмет на София - бел. ред.), който го накарал да направи документ като договор за дарение. Той добави, че взаимно са разработвани проекти между фирмата и ГЕРБ.

Ако разследването покаже, че Петров е начело на корпорацията, ГЕРБ ще върне парите, които е получила от него, заяви днес Цветанов. Той отбеляза, че всичко, което е извършено за даренията е публикувано в Сметната палата.

"Няма партия, която да е имунизирана от "Октопод"-а. Организираната престъпност е срастнала с политическите партии от самото начало на прехода", смята Цветанов, цитиран от КРОСС.
Според вицепремиера, бившият съветник от ДАНС е доста драматична фигура от началото на прехода и всичко около него е ставало с протекцията на държавата.

Банковата гаранция от фирмите на Алексей Петров (Съюз за стопанска инициатива б.р.) е била поискана от белгийската фирма, а не от Столична община, каза Цветанов.
Преди време Петров каза, че Цветанов като зам.-кмет на София по сигурността е отговорен за изчезването на около 1 млн. евро, внесени като гаранция по проекта на белгийска компания за видеонаблюдение в столичното метро.

Нека да излязат мотивите на съда, за да видим какви са оправданията, посочи той във връзка с оправдаването на братя Галеви от Кюстендилския окръжен съд.
"Все пак има и втора инстанция, прокуратурата смята, че там нещата биха могли да изглеждат по съвсем различен начин. И понеже институциите някой път реагират доста болезнено, когато се дават определени оценки за тяхната работа, аз смятам, че хората са тези, които дават реалните оценки, и то когато идват избори", коментира министърът, цитиран от КРОСС.

"Всички остават с впечатлението, че за 20 години няма осъдени, няма виновни и всъщност някой път... са осъдени кокошкарите, но не и тези, които създадоха условията да има един нездрав климат в страната и нездрави ценности в обществото", добави Цветанов.

Той обясни, че нападките срещу него за имотите му целят дестабилизация на държавата и отказа всякакъв коментар по темата.