Основният заподозрян е заснет в понеделник от охранителни камери да оставя чанта насред множеството пред местен храм минути преди експлозията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според фоторобота неразпознатият досега мъж е сравнително млад, с буйна черна коса, носи черни очила и жълта тениска. Може да е "чужденец или тайландец", каза говорителят на националната полиция Правут Таворнсири и увери, че до часове ще бъде издадена заповед за арест.

Разследването установява, че атентаторът не е действал сам, а е бил част от "мрежа".

Засега няма информация дали атентаторът е чуждестранен гражданин. Д-р Панитан Уатанаякок, съветник на тайландското министерство на отбраната, съобщи по-рано за Би Би Си, че докато не се заловят и разпитат извършителя и неговите помощници, не може да се потвърдим неговата самоличност.

"Към момента работим с предоставените данни от видеокамерите. Работата на властите продължава и очакваме резултати през следващите дни", каза Панитан Уатанаякок.

20 души бяха убити и над 100 бяха ранени при нападението в центъра на тайландската столица в понеделник. 11 от загиналите са чужденци.

Тайландските следователи не са успели да установят националността на човека, заподозрян за взрива в Банкок преди два дни, нито дали той е все още в страната, съобщи шефът на полицията Сомьот Пумпанмуан, цитиран от Ройтерс.

"Аз не подозирам един човек, подозирам много хора. Убеден съм, че сред замесените има тайландци, но не казвам, че са само тайландци, или че сред тях има и чужденци", отбеляза той.