Простреляха ”турския Павароти”

stat
10:52  |  14 март 2011 | По света / Редактор Гергана Мишева /  
Ако певецът оживее, може да остане парализиран Ако певецът оживее, може да остане парализиран
Сн.: tatlises.com.tr

Един от най-богатите певци в Турция Ибрахим Татлъсес, известен в целия Близък изток, е в кома, след като бил прострелян с най-малко един куршум в главата при опит да бъде убит в Истанбул.
59-годишният певец, който е от кюрдски произход, е бил прострелян в 00,30 ч. когато напускал телевизионно студио и се готвел да се качи в колата си, съобщиха турски вестници, цитирани от АФП и БГНЕС.

Куршумът, с който е бил улучен Ибрахим Татлъсес, е влязъл в задната част на черепа и излязъл от челото, съобщи след четиричасовата операция главният хирург на болницата, в която певецът бил приет, Чаглар Чухадароглу, цитиран от Анадолската агенция.
Животът му все още е в опасност, заяви хирургът и уточни, че вътрешният кръвоизлив е бил спрян, но ако пациентът му оживее, може да остане парализиран.
Лекарите решили да оставят певеца в кома в следващите 24 часа.

Пресаташето на Татлъсес - Букет Чакъджъ, също била ранена в шията при опита за убийство, чиито мотиви все още не са установени.

Ибрахим Татлъсес, наричан "императора" и "турския Павароти", е един от най-известните певци и в Турция, чиито песни, съчетани с ориенталски мотиви, са много популярни в целия Близък изток.
Заможен бизнесмен, той има собствена продуцентска къща и телевизионна верига, както и верига ресторанти.

Наскоро Императора призова в собственото си шоу по АТV турските мъже да спрат да пращат стотици хиляди евро на жените в България, запленени и подлъгани от интернет запознанствата и обещанията им да дойдат в Турция и заживеят с тях, предаде Екип7.
Шоуменът призна, че и той е станал жертва на такава измама и пратил около 30 000 евро на жена от Североизточна България, която му се оплакала, че съпругът й починал и няма средства за издържане.
По позната схема тя помолила за известна сума пари, с които да си изкара паспорт, да плати застраховки и осигуровки и да хване автобуса за Турция.

Точно тогава в ефир се включи млада жена от исперихското село Подайва, която чистосърдечно си призна, че тя е поискала парите и нищо лошо не е направила, защото Татлъсес съвсем доброволно е пратил парите с услуга за международни парични преводи.
Последно в По света


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.