Малкият Теодор Григоров е приет в Института за спешна помощ "Пирогов" с прострелна рана в лявото коляно. Куршумът е изваден, но пълното възстановяване на детето ще продължи около месец,  съобщиха от болницата.
То е пострадало в жк „Свобода” вчера в ранния следобед, докато си играело, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР.

Сигналът за инцидента е подаден от бащата на момчето във 2-ро РПУ веднага след прострелването. Той обяснил на полицаите, че синът му е ранен с въздушна пушка
Стрелецът е  Арам Микаелян - 65-годишен съсед от блока на детето.
Минути след 14 часа той излязъл на площадката пред блока и започнал да крещи на децата, че са много шумни. После се прибрал, но по-късно стрелял през прозореца. Оръжието било преправено за стрелба с флоберови патрони.
В дома му криминалистите открили още газов пистолет с боеприпаси за него, стоп и щурмова палка, съобщиха от МВР.

Едно от децата, очевидци на стрелбата, разказа пред  БНТ, че вчера по обяд няколко деца между 8 и 11- годишна възраст седяли на пейката пред блока и си говорели. Изведнъж те чули някакъв силен пукот и Теодор решил да види от къде идва този шум. Показал се пред козирката на входа и в този момент бил прострелян в крака.

След като пристигат полицейски екипи на мястото на инцидента, те се качват в апартамента на 5-тия етаж. Вратата им отваря Микаелян, който първоначално отрича всичко и се опитал да скрие пушката.

Пред полицаите Микалеян е обяснил, че е стрелял по децата за да ги сплаши, не е искал да нарани никой.
"Нервирах се. Предупреждавахме ги няколко пъти. Събират се по 10-12 деца там, вдигат гюрултия, псуват и съпругата я наричат с разни имена", каза пред БНТ Микалеян.

"Какъв шум, какъв е тоя шум, те не са ли били деца, за да стреля с пушката. Ако го беше улучил в главата, какво щеше да стане, погребение да правим", коментира бабата на простреляния Теодор.

Арам Микаелян остава за 72 часа в ареста, а прокуратурата ще поиска постоянното му задържане.