Информация за ареста бе оповестена и от пресцентъра на МВР, но в нея имената на задържания бяха публикувани с инициали А.Р.

До задържането на 20-годишния внук на цар Киро се стигнало, след като той отишъл в “Пътна полиция” – Стара Загора, за да поиска да му бъде върната отнетата преди време шофьорска книжка за шофиране в нетрезво състояние.

Ангел Рашков бил заловен да кара с алкохол до 1,2 промила в кръвта от пловдивски пътни полицаи и бил глобен с 1300 лева, а книжката му била отнета. Той обаче оспорил наказанието в Пловдивския районен съд, който отменил санкцията.

Така внукът на Рашков отишъл в Стара Загора, където се води по адресна регистрация, въпреки че живее в пловдивското село Катуница, за да поиска да му бъде върната шофьорската книжка. В старозагорската Пътна полиция обаче установили, че представената от 20-годишния Ангел диплома за завършено основно образование, с която успял преди 3 години да си изкара книжка, е фалшива. Тя била издадена от училище в Раднево, в което 20-годишният внук на Кирил Рашков се оказало, че никога не е учил.

Той е задържан за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

69-годишният Кирил Рашков и внукът му Кирил Рашков-младши са в ареста от близо месец, след като и двамата се отказаха да обжалват мерките си за неотклонение.Те бяха задържани след събитията в Катуница и отправени от тях заплахи за убийство.