Това предложи премиерът Бойко Борисов, който откри ремонтираната зала за спортна гимнастика на стадион „Раковски” в София, предаде “Фокус”.
По думите му, нищо няма да се пипа, без футболните и спортните клубове да предложат.

В края на април Сдружението на професионалните столични клубове „Футболна София”, което включва петте софийски клуба - „Левски”, ЦСКА, „Славия”, „Локомотив” и „Академик”, предложи да бъдат продадени на търг спортни обекти, които не се използват. От сдружението искат постъпленията да бъдат инвестирани в ремонт на стадионите „Георги Аспарухов”, „Българска армия”, „Славия” и „Академик”.

Става дума за продажба на части от някои бази, като „Раковски”, „Юнак” и „Септември”, уточниха ръководителите на петте клуба.
От сдружението дори изчислиха, че теренът на стадион "Септември" например може да се продаде за 45 млн. евро, писа "Капитал".
Целта на това сдружение е да се видят нуждите от реконструкция, след това ще се набележат съоръжения, които не се използват, и да се предложи на държавата да ги приватизира, каза тогава собственикът на "Левски" Тодор Батков.

"Залата за спортна гимнастика на стадион „Раковски” беше почти кочина преди години. Сега има златни условия, които им правя точно в условия на финансова криза в света", обясни днес при откриването премиерът Борисов.
Според него с 20 и няколко години закъснение държавата започва да се отблагодарява на всички звезди, които са дали здравето и младостта, за да могат децата да продължат да тренират.
Бил съм каратист и футболист, и тенисист, но това, което тези олимпийци правят, е уникално, обясни той.

1,5 млн. лв. струва ремонтът, парите са осигурени от Национална спортна база, предаде bTV. Ремонтът е отнел около две години. Залата е оборудвана с олимпийски уреди, на каквито ще играят участниците на Игрите в Лондон 2012 г.
Освен гимнастическата зала изцяло обновени са съблекалните, хотелската част и фасадата на сградата. Изграден е и възстановителен център, в който има сауна, фитнес и уреди за хидромасаж. При ремонта е изградена инсталация, абсорбираща магнезия, която поддържа чистотата на въздуха в тренировъчната зала и друга инсталация, която поддържа най-добрата температура в залата и хотелската част.

За нас това е голям празник, защото вече имаме нещо, което никога не сме имали, обясни олимпийският медалист Йордан Йовчев.

През 2004 г. канадско-унгарската компания "ТриГранит" искаше да строи комплекс на мястото на стадион "Раковски". От компанията планираха търговска част, офиси и хотели, както и спортни съоръжения. Гръмна голям скандал, след като "ТриГранит" опита да подкупи журналисти с по 2000 евро.